Γαλλία: Βρέθηκαν οι δράστες της κλοπής του αυτοκινήτου του Σαουδάραβα πρίγκιπα

Γαλλία: Βρέθηκαν οι δράστες της κλοπής του αυτοκινήτου του Σαουδάραβα πρίγκιπα

Οι άγνωστοι είχαν κλέψει το πρώτο αυτοκίνητο από την πομπή του πρίγκιπα, όταν αυτό πήγαινε προς το αεροδρόμιο τον περασμένο Αύγουστο

Γαλλία: Βρέθηκαν οι δράστες της κλοπής του αυτοκινήτου του Σαουδάραβα πρίγκιπα
Η γαλλική αστυνομία, συνέλαβε, τη Δευτέρα, εννέα ανθρώπους, που συνδέονται με μια θεαματική ληστεία, σε βάρος της ακολουθίας του Σαουδάραβα πρίγκιπα στο Παρίσι, τον περασμένο χρόνο, που απέφερε στους ληστές περίπου 250.000 ευρώ.

Οι ύποπτοι συνελήφθησαν στην ευρύτερη περιοχή του Παρισιού και βρίσκονται υπό κράτηση.

Κλείσιμο
Η επίθεση στην ακολουθία του πρίγκιπα της Σαουδικής Αραβίας, έλαβε χώρα στο βόρειο Παρίσι, τον Αύγουστο, καθώς η αυτοκινητοπομπή πήγαινε από το ξενοδοχείο στα Ηλύσια Πεδία, στο αεροδρόμιο του Λε Μπουρζέ.

Μια συμμορία «μεταξύ πέντε και οχτώ ατόμων» επενέβαιναν σε BMW, επιτέθηκαν και έκλεψαν το πρώτο από τα περίπου 10 οχήματα της πομπής, διαφεύγοντας με τους τρεις επιβαίνοντες, τους οποίους λίγο αργότερα άφησαν ελεύθερους.

Η σαουδαραβική Μερσεντές και η μία BMW των δραστών, βρέθηκαν εγκαταλελειμμένες και ολοσχερώς καμένες, στο χωριό Σεν Μεμέ, στα βορειοδυτικά του Παρισιού, περίπου 40 χιλιόμετρα από το σημείο κλοπής.

Η αστυνομία βρήκε δίπλα από τα καμμένα αυτοκίνητα, δυο επιταγές 500 ευρώ, έγγραφα στην αραβική γλώσσα και φάρμακα, ενώ οι δράστες πήραν ευαίσθητες διπλωματικές πληροφορίες.

Προς το παρόν η αστυνομία έχει χαρακτηρίσει την επίθεση ως «ασυνήθιστη» ενώ υπήρξε η βεβαιότητα πως οι δράστες ήταν «πολύ καλά πληροφορημένοι».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης