Λιβερία: «Τέλος» στην επιδημία του Έμπολα

Λιβερία: «Τέλος» στην επιδημία του Έμπολα

Στόχος να εξαλειφθεί στις γειτονικές Γουινέα και Σιέρα Λεόνε - Συνολικά 11.005 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τον Έμπολα στις τρεις χώρες τους τελευταίους τέσσερις μήνες

Λιβερία: «Τέλος» στην επιδημία του Έμπολα
«Ελεύθερη» από τον ιό Έμπολα κυρήχθηκε και επίσημα η Λιβερία, έπειτα από 42 ημέρες που δεν καταγράφηκε κανένα νέο κρούσμα, μια περίοδος που ισούται με την περίοδο επώασης του ιού επί δύο, όπως ανακοίνωσε η οργάνωση αρωγής Γιατροί Χωρίς Σύνορα (MSF). Ωστόσο, η οργάνωση κάλεσε να μην μειωθεί το επίπεδο επαγρύπνησης, έως ότου η χειρότερη επιδημία του ιού στην ιστορία εξαλειφθεί επίσης στη Γουινέα και στη Σιέρα Λεόνε, δύο γειτονικές χώρες.

Συνολικά 11.005 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από το ξέσπασμα της επιδημίας του Έμπολα στις τρεις χώρες αυτές από τον Δεκέμβριο, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Κλείσιμο
Σχεδόν οι μισοί από τους θανάτους έχουν καταγραφεί στη Λιβερία, όπου η επιδημία έφθασε στο αποκορύφωμά της από τον Αύγουστο ως τον Οκτώβριο του 2014, με εκατοντάδες κρούσματα κάθε εβδομάδα, προκαλώντας διεθνή συναγερμό. Η αμερικανική κυβέρνηση συνέδραμε, στέλνοντας εκατοντάδες στρατιώτες για να συμβάλλουν στην ανέγερση ειδικευμένων κλινικών για την αντιμετώπιση της επιδημίας στη χώρα, την οποία ίδρυσαν απελεύθεροι από τις ΗΠΑ.

Χάρη και στην εμφανή αμερικανική στρατιωτική παρουσία, η πρόεδρος Έλεν Τζόνσον-Σίρλιφ έθεσε σε εφαρμογή ένα εθνικό πρόγραμμα ενημέρωσης για να καμφθεί η εξάπλωση του μολυσματικού ιού, ο οποίος μεταδίδεται από τη σωματική επαφή με ασθενείς ή σωματικά υγρά.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης