Ο διάσημος Τζέιμς Μποντ αναλαμβάνει… άλλου είδους αποστολή

Ο διάσημος Τζέιμς Μποντ αναλαμβάνει… άλλου είδους αποστολή

Ο  Ντάνιελ Κρέγκ πρεσβευτής της ανθρωπιστικής οργάνωσης ενάντια στις νάρκες

Ο διάσημος Τζέιμς Μποντ αναλαμβάνει… άλλου είδους αποστολή
Για τα επόμενα τρία χρόνια, ο αγαπημένος πρωταγωνιστής  αναλαμβάνει ένα τελείως διαφορετικό ρόλο. Να ευαισθητοποιήσει την κοινή γνώμη για την κρισιμότητα του προβλήματος και να επιτύχει πολιτική υποστήριξη καθώς και να συγκεντρώσει οικονομικούς πόρους.

Είναι ο πρώτος σε παγκόσμιο επίπεδο ο οποίος αναλαμβάνει να ηγηθεί της εκστρατείας ενάντια σε νάρκες και παντός τύπου θανατηφόρα εκρηκτικά.

Κλείσιμο
Ως Τζέιμς Μποντ είχε άδεια να σκοτώνει, τώρα του δίνετε «άδεια να σώζει», δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι-μουν για τον Βρετανό ηθοποιό Ντάνιελ Κρέγκ, ο οποίος ανέλαβε καθήκοντα Πρεσβευτή του ΟΗΕ εναντίον των Ενεργών Ναρκών.

Πέρυσι, ο ΟΗΕ ανακοίνωσε ότι κατέστρεψε περισσότερες από 400.000 νάρκες και εκρηκτικά κατάλοιπα του πολέμου και πάνω από 2.000 τόνους πεπαλαιωμένων πυρομαχικών.

«Είναι τιμή μου να αποδεχτώ αυτόν τον ρόλο και να έχω  την ευκαιρία να εργαστώ δίπλα σε ανθρώπους που διακινδυνεύουν τη ζωή τους κάθε μέρα για να βοηθήσουν τους απλούς ανθρώπους να ζουν τις ζωές τους», δήλωσε φανερά συγκινημένος ο Ντάνιελ Κρέγκ και πρόσθεσε ότι θα δώσει τον καλύτερο του εαυτό.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην χρήση  αυτοσχέδιων εκρηκτικών μηχανισμών στο Ιράκ, τη Σομαλία και Μάλι και  τη διαδεδομένη χρήση των «βόμβες βαρέλι» στη Συρία, καθώς και τη νάρκες ξηράς στην Καμπότζη, την Κολομβία και το Αφγανιστάν που  πρέπει να εξετάζονται ταυτόχρονα.  «Είναι μια μεγάλη δουλειά. Τα Ηνωμένα Έθνη χρειάζονται  πολιτική και οικονομική στήριξη για να πετύχουν το σκοπό τους», τόνισε ο γνωστός σε όλους ηθοποιός.






Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης