Το μενού της μαραθώνιας συνάντησης για την Ουκρανία στο Μινσκ

Το μενού της μαραθώνιας συνάντησης για την Ουκρανία στο Μινσκ

«Ήπιαν κουβάδες καφέ και γάλακτος. Έφαγαν ομελέτες, τυρί και γαλακτοκομικά. Η δική μου δουλειά ήταν να τους εφοδιάζω με πυρομαχικά συνεχώς»,  φέρεται να δήλωσε με αρκετό χιούμορ

Το μενού της μαραθώνιας συνάντησης για την Ουκρανία στο  Μινσκ
Με ομελέτα, αμέτρητες κούπες καφέ και γαλακτοκομικά κράτησε ακμαίους τους τέσσερις ηγέτες - πρωταγωνιστές της συμφωνίας για την επίλυση της ουκρανικής κρίσης - Μέρκελ- Ολάντ -Πούτιν και Ποροσένκο- ο οικοδεσπότης της μαραθώνιας διαπραγμάτευσης στο Μινσκ της Λευκορωσίας, Αλεξάντερ Λουκασένκο. 

Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας αποκάλυψε τους τρόπους με τους οποίους κράτησε σε... φόρμα επί 16 ώρες την καγκελάριο της Γερμανίας και τους προέδρους της Γαλλίας, της Ρωσίας και της Ουκρανίας." 

Κλείσιμο
"Ήπιαν κουβάδες καφέ και γάλακτος. Έφαγαν ομελέτες, τυρί και γαλακτοκομικά. Η δική μου δουλειά ήταν να τους εφοδιάζω με πυρομαχικά συνεχώς»,  φέρεται να δήλωσε με αρκετό χιούμορ στο πρακτορείο ειδήσεων της χώρας του "Belta", ο πρόεδρος της Λευκορωσίας. Όσο για τους εμπειρογνώμονες των δύο πλευρών, αυτοί κοιμόντουσαν με βάρδιες για να αντέξουν τη μακρά νύχτα , πρόσθεσε ο Α. Λουκασένκο. Δεν ήταν όμως μόνο οι τέσσερις ηγέτες που ξαγρύπνησαν εκείνο το βράδυ μέχρις ότου καταλήξουν σε συμφωνία για κατάπαυση του πυρός στην ανατολική Ουκρανία. Αρκετά ταλαιπωρήθηκαν και οι δημοσιογράφοι που είχαν κατακλύσει το "Παλάτι της Ανεξαρτησίας", εκεί όπου διεξάγονταν οι μαραθώνιες διαβουλεύσεις.
 
Για να μείνουν ξύπνιοι και να κρατηθούν όρθιοι, οι δημοσιογράφοι  έκοβαν συνεχώς βόλτες στους διαδρόμους του παλατιού κρατώντας ένα ποτήρι βότκα , τσιμπολογούσαν ότι τους πρόσφερε το προσωπικό , και όσοι δεν άντεχαν, ξάπλωναν στο πάτωμα για να ξεκουράσουν έστω και για λίγο το κορμί τους αφού όμως είχαν αφήσει στο... πόδι τους κάποιον άλλον. Υπήρχαν και αυτοί που είχαν συνεχώς το βλέμμα τους στραμμένο στην πόρτα της αίθουσας όπου ήταν κλειδαμπαρωμένοι οι τέσσερις ηγέτες.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης