Τουρκία: 57.000 παιδιά εργάζονται πάνω από 40 ώρες την εβδομάδα!

Τουρκία: 57.000 παιδιά εργάζονται πάνω από 40 ώρες την εβδομάδα!

Μεγάλες διαστάσεις έχει πάρει στη γειτονική χώρα η εργασία ανηλίκων 

Τουρκία: 57.000 παιδιά εργάζονται πάνω από 40 ώρες την εβδομάδα!
Ανησυχητικά μεγάλος είναι ο αριθμός των παιδιών που εργάζονται στην Τουρκία, σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το Οικονομικό και Κοινωνικό Κέντρο του πανεπιστημίου του Bahçeşehir. Η έρευνα εμπεριέχει στοιχεία του 2012 και δόθηκε στην δημοσιότητα στις 3 Ιανουαρίου.

Τα αποτελέσματα της έρευνας καταδεικνύουν ότι το 2012 απασχολήθηκαν στη χώρα συνολικά 292.000 παιδιά και το 75% από αυτά εργαζόταν σε οικογενειακές επιχειρήσεις χωρίς να λαμβάνουν οικονομική αμοιβή. Από αυτά τα παιδιά 47.000 εργάστηκαν πάνω από 40 ώρες την εβδομάδα με χαμηλό ημερομίσθιο, ενώ μόνο κάποια από αυτά συνέχισαν να πηγαίνουν στο σχολείο.

Κλείσιμο


Η μελέτη αναφέρει ότι όσα από αυτά τα παιδιά συνεχίζουν την εκπαίδευσή τους στο σχολείο, αυτή είναι χαμηλής ποιότητας και προειδοποιούν τους φορείς χάραξης εργατικής πολιτικής για τις αρνητικές επιπτώσεις της παιδικής απασχόλησης στη χώρα.

Η Τουρκία θα πρέπει να λάβει μέτρα για να μειώσει σταδιακά τον αριθμό των ανήλικων εργαζόμενων και σε βάθος χρόνου να θέσει ένα οριστικό τέλος στο φαινόμενο, ώστε να μην είναι ανακόλουθη με τις σχετικές συμφωνίες που υπέγραψε από το 1992 με την Διεθνή Οργάνωση Εργασίας.

Την διετία 2006 - 2012 ο αριθμός των ανήλικων εργαζόμενων στην Τουρκία μειώθηκε κατά 26.000, αλλά αυτό δεν είναι μεγάλη διαφορά, αφού το ίδιο χρονικό διάστημα μειώθηκαν και οι γεννήσεις στη χώρα, αφήνοντας ανέπαφο το ποσοστό των εργαζόμενων παιδιών ηλικίας από 6 - 14 ετών που είναι το 2,6%  σε σχέση με τον συνολικό πληθυσμό της χώρας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης