Παλαιστινιακά Εδάφη: Η πιο αιματηρή χρονιά για τους δημοσιογράφους ήταν το 2014

Παλαιστινιακά Εδάφη: Η πιο αιματηρή χρονιά για τους δημοσιογράφους ήταν το 2014

Συνολικά 17 άνθρωποι των ΜΜΕ έχασαν τη ζωή τους, ενώ πολλά κτίρια, που στέγαζαν μέσα ενημέρωσης, καταστράφηκαν

Παλαιστινιακά Εδάφη: Η πιο αιματηρή χρονιά για τους δημοσιογράφους ήταν το 2014
Το 2014 υπήρξε η «χειρότερη» και πλέον «αιματηρή» χρονιά στην ιστορία για τους δημοσιογράφους που ζουν και εργάζονται στα Παλαιστινιακά Εδάφη, όπου 17 εξ αυτών σκοτώθηκαν, ενώ κτίρια, όπου στεγάζονταν μέσα ενημέρωσης, καταστράφηκαν.

Αυτό γνωστοποίησε σήμερα μία παλαιστινιακή, μη κυβερνητική οργάνωση: «Το 2014 ήταν μία "μαύρη χρονιά" για την ελευθερία του Τύπου στην Παλαιστίνη» υπογράμμισε το Παλαιστινιακό Κέντρο για την Ελευθερία του Τύπου.

Κλείσιμο
Το Κέντρο έχει καταγράψει 295 περιστατικά παραβιάσεων της ελευθερίας του Τύπου εκ μέρους των ισραηλινών αρχών, ιδίως το θάνατο 17 δημοσιογράφων, συμπεριλαμβανομένου ενός Ιταλού εικονολήπτη, που εργαζόταν για το αμερικανικό πρακτορείο ειδήσεων Associated Press και σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια του πολέμου στη Γάζα, το περασμένο καλοκαίρι.

Μεταξύ των παραβιάσεων, που διαπράχθηκαν επίσης στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, περιλαμβάνεται επιπλέον η φυλάκιση δημοσιογράφων, όπως επίσης και η καταστροφή 19 κτιρίων, όπου στεγάζονταν μέσα ενημέρωσης: τα 11 εξ αυτών ισοπεδώθηκαν και οκτώ υπέστησαν σοβαρές ζημιές.

Σε πολλούς δημοσιογράφους επίσης επιβλήθηκαν απαγορεύσεις στις μετακινήσεις, κυρίως τους απαγορεύτηκε να εγκαταλείψουν τη Λωρίδα της Γάζας, που τελεί υπό τον αυστηρό αποκλεισμό των Ισραηλινών.

Την ίδια ώρα, οι παλαιστινιακές αρχές διέπραξαν 82 παραβιάσεις. Το 2014, 26 δημοσιογράφοι τραυματίστηκαν ή δέχθηκαν επιθέσεις από τις παλαιστινιακές δυνάμεις ασφαλείας και 28 προσήχθησαν, συνελήφθησαν ή φυλακίστηκαν. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης