Βραζιλία: Προβάδισμα της Ρούσεφ έναντι της Σίλβα για την προεδρία

Βραζιλία: Προβάδισμα της Ρούσεφ έναντι της Σίλβα για την προεδρία

Η νυν πρόεδρος προηγείται της υποψήφιας της αξιωματικής αντιπολίτευσης με εννέα ποσοστιαίες μονάδες στον ενδεχόμενο δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών

Βραζιλία: Προβάδισμα της Ρούσεφ έναντι της Σίλβα για την προεδρία
Νέο προβάδισμα στην πρόεδρο της Βραζιλίας Ντίλμα Ρουσέφ έναντι της βασικής πολιτικής της αντιπάλου στις επερχόμενες προεδρικές εκλογές Μαρίνα Σίλβα δίνει μια νέα δημοσκόπηση που δημοσιοποιήθηκε την Δευτέρα.

Η Ρουσέφ προηγείται της κοντινότερης αντιπάλου της, η οποία είναι η υποψήφια της αξιωματικής αντιπολίτευσης Μαρίνα Σίλβα, με εννέα ποσοστιαίες μονάδες στον ενδεχόμενο δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών.

Κλείσιμο
Σημειώνεται ότι ο πρώτος γύρος των εκλογών πρόκειται να διεξαχθεί την Κυριακή.

Η Ρουσέφ εκτιμάται, με βάση την δημοσκόπηση αυτή, ότι θα κερδίσει στον δεύτερο γύρο συγκεντρώνοντας το 47,7% των ψήφων έναντι ενός 38,7% που προβλέπεται ότι θα συγκεντρώσει η Σίλβα. Το ποσοστό αυτό δίνει στη Ρουσέφ σημαντικά διευρυμένο προβάδισμα σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση της εταιρείας MDA, την περασμένη εβδομάδα, η οποία την έφερε να προηγείται με 1%.

Στον πρώτο γύρο, την 5η Οκτωβρίου, η πρόεδρος Ρουσέφ θα συγκεντρώσει, σύμφωνα με την ίδια έρευνα, το 40,4% των ψήφων, έναντι ενός 25,2% της Σίλβα.

Στην έρευνα της περασμένης εβδομάδας τα ποσοστά των δύο αντιπάλων ήταν 36% και 27% αντιστοίχως. Το ποσοστό του κεντρώου υποψηφίου Αέσιου Νέβες αυξήθηκε στο 19,8% από 17,6% την περασμένη εβδομάδα, κατά την ίδια έρευνα.

Εάν ουδεμία εκ των δύο επικρατέστερων υποψηφίων συγκεντρώσει την απόλυτη πλειοψηφία —το 50% συν μια ψήφο— στον πρώτο γύρο, η αναμέτρηση θα κριθεί οριστικά στον δεύτερο, ο οποίος είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί, εφόσον χρειαστεί, την 26η Οκτωβρίου.

Η συγκεκριμένη έρευνα της MDA, η οποία παραγγέλθηκε από το λόμπι των μεταφορών CNT, εκπονήθηκε με βάση αντιπροσωπευτικό δείγμα 2.002 ψηφοφόρων την 27η και την 28η Σεπτεμβρίου.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης