DHL: Με ελικόπτερο τύπου «drone» θα μεταφέρει πακέτα στην Ευρώπη

DHL: Με ελικόπτερο τύπου «drone» θα μεταφέρει πακέτα στην Ευρώπη

Θα μεταφέρει φάρμακα και άλλα αγαθά πρώτης ανάγκης στο νησί Juist, στη βόρεια ακτή της Γερμανίας

DHL: Με ελικόπτερο τύπου «drone» θα μεταφέρει πακέτα στην Ευρώπη
Το πρώτο μη επανδρωμένο αεροσκάφος, που έχει την εξουσιοδότηση να παραδίδει προμήθειες στην Ευρώπη, ξεκινά την Παρασκευή το παρθενικό του ταξίδι.

Σύμφωνα με το γερμανικό Τύπο, η εταιρεία DHL, που ανήκει στα Γερμανικά Ταχυδρομεία, χρησιμοποιεί μη επανδρωμένo αεροσκάφoς (drone) για να μεταφέρει δέματα στο νησί Juist της Γερμανίας και, όπως επισημαίνει το Reuters, είναι η πρώτη εταιρεία στην Ευρώπη που πραγματοποιεί πτήσεις με drones για μεταφορά πακέτων.

Κλείσιμο
Όπως μεταδίδει το αμερικανικό πρακτορείο, το μη επανδρωμένο "parcelcopter", που χρησιμοποιεί η DHL, μπορεί να πετάξει με ταχύτητα ως και 65 χιλιόμετρα την ώρα.

Θα μεταφέρει φάρμακα και άλλα αγαθά πρώτης ανάγκης στο νησί Juist, στη βόρεια ακτή της Γερμανίας, όταν δεν πραγματοποιούν δρομολόγια άλλα μέσα μεταφοράς. Αν οι δοκιμές στεφθούν με επιτυχία, τότε μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την παράδοση δεμάτων και σε άλλες απομακρυσμένες περιοχές.

Όπως αναφέρει ο γερμανικός Τύπος, η DHL έλαβε άδεια από το υπουργείο Μεταφορών της Γερμανίας και την υπηρεσία ελέγχου της εναέριας κυκλοφορίας για ένα συγκεκριμένο αεροδιάδρομο, ο οποίος θα χρησιμοποιείται μόνο από το αεροσκάφος της.

Οι πτήσεις για το νησί της Βόρειας Θάλασσας θα ξεκινήσουν την Παρασκευή, εφόσον το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες, και θα συνεχίσουν έως τα τέλη Οκτωβρίου, ανέφερε εκπρόσωπος της εταιρείας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης