Πωλείται το ακριβότερο σπίτι στον κόσμο!

Πωλείται το ακριβότερο σπίτι στον κόσμο!

Εδώ και καιρό στην παγκόσμια αγορά ακινήτων είναι γνωστό ότι στο Χονγκ Κονγκ οι τιμές των ακινήτων, κατοικιών και επαγγελματικών χώρων, έχουν φθάσει στην «στρατόσφαιρα»...

Πωλείται το ακριβότερο σπίτι στον κόσμο!
Το ακριβότερο σπίτι στον κόσμο είναι προς πώληση στο Χονγκ Κονγκ! Η μεσιτική εταιρία Sun Hung Kai Properties διαθέτει προς πώληση μια κατοικία 4.661 τετραγωνικών μέτρων που διαθέτει τέσσερις κρεβατοκάμαρες, πισίνα, roofgarden, γκαράζ με θέση για δύο αυτοκίνητα και βρίσκεται στην πιο αριστοκρατική γειτονιά της πόλης, στο Victoria’s Peak.

Η τιμή της κατοικίας είναι «λίγο» απαγορευτική για τους υποψήφιους αγοραστές και φθάνει τα 79 εκατομμύρια ευρώ!  Δηλαδή η κατοικία πωλείται 16.000 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο και σύμφωνα με την ιστοσελίδα The Wall Steet Journal, πρόκειται για το ακριβότερο σπίτι στον κόσμο!

Το 2011 είχε πάλι πωληθεί μια πολυτελής κατοικία στην ίδια αριστοκρατική γειτονιά του Χονγκ Κονγκ για 77 εκατομμύρια ευρώ. Η κατοικία είχε έκταση 5.989 τετραγωνικά μέτρα και πωλήθηκε για 12.800 ευρώ το τετραγωνικό!

Κλείσιμο


Οι μεσίτες πολυτελών κατοικιών στο Χονγκ Κονγκ ήταν ιδιαίτερα ανήσυχοι το τελευταίο διάστημα, επειδή οι φόροι στα ακίνητα είχαν αυξηθεί από την κυβέρνηση και ελπίζουν ότι η αγορά των ακινήτων θα αναζωογονηθεί και πάλι.

Σημειώνεται, ότι όποιος αγοράσει το πανάκριβο ακίνητο εντός πέντε μηνών θα έχει έκπτωση 3% στην τιμή πώλησης, ενώ το μεσιτικό γραφείο θα προσφέρει και έκπτωση 11,75% επί του φόρου που είναι 15% στην τιμή αγοράς.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης