Ο Νοριέγκα ζητεί πνευματικά δικαιώματα για το Call Of Duty Black Ops II

Ο Νοριέγκα ζητεί πνευματικά δικαιώματα για το Call Of Duty Black Ops II

Επειδή η εταιρεία χρησιμοποίησε το πρόσωπό του στο δημοφιλές παιχνίδι

Ο Νοριέγκα ζητεί πνευματικά δικαιώματα για το Call Of Duty Black Ops II
Σε μήνυση κατά της Αctivision, που λανσάρει την  δημοφιλή σειρά ψηφιακών παιχνιδιών Call Of Duty,  προχώρησε ο πρώην δικτάτορας του Παναμά, Μανουέλ Νοριέγκα.

Ο λόγος; Η εταιρεία στο Call Of Duty Black Ops II, δημιούργησε χαρακτήρα με το όνομα, αλλά και τα χαρακτηριστικά του! Ο πρώην δικτάτορας, ωστόσο, μηνύει την εταιρεία όχι γιατί τον παρουσιάζει ως δολοφόνο και απαγωγέα, αλλά γιατί ζητά μερίδιο από την πίτα των πωλήσεων του παιχνιδιού!

Κλείσιμο
Μάλιστα, στην αγωγή που κατέθεσαν εκπρόσωποί του Νοριέγκα ενώπιον του Ανωτάτου Δικαστηρίου του Λος Αντζελες, ο πρώην δικτάτορας αναφέρει ότι η Activision θα πρέπει να του καταβάλει χρήματα για... πνευματικά δικαιώματα, γιατί με το να χρησιμοποιεί υπαρκτά πρόσωπα «αυξάνει το ρεαλισμό» του παιχνιδιού, γεγονός που αυξάνει τις πωλήσεις του. 

Σημειώνεται ότι ο Νοριέγκα εκτίει σήμερα ποινή φυλάκισης στον Παναμά για ξέπλυμα μαύρου χρήματος και λαθρεμπόριο ναρκωτικών για όσο ήταν δικτάτορας της χώρας, ενώ υπάρχουν υπόνοιες ότι εμπλέκεται στο θάνατο πολλών συμπατριωτών του και πολιτικών του αντιπάλων. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης