Αργεντινή: Κατηγορείται για διαφθορά ο αντιπρόεδρος της χώρας

Αργεντινή: Κατηγορείται για διαφθορά ο αντιπρόεδρος της χώρας

Ο Αμάντο Μπουντού λέγεται πως εκμεταλλεύτηκε τη θέση του και πλούτισε παράνομα «προστατεύοντας» εταιρία εκτύπωσης χαρτονομισμάτων

Αργεντινή: Κατηγορείται για διαφθορά ο αντιπρόεδρος της χώρας
Την κατηγορία της διαφθοράς αντιμετωπίζει ο αντιπρόεδρος της Αργεντινής, Αμάντο Μπουντού, καθώς λέγεται ότι εκμεταλλεύτηκε τη θέση του και πλούτισε παράνομα.

Προ ημερών, ο Μπουντού ανακρίθηκε για πολλές ώρες από τις δικαστικές αρχές, καθώς φέρεται όταν ήταν υπουργός Οικονομίας ότι παρενέβη υπέρ μιας εταιρείας που ήταν στα πρόθυρα χρεοκοπίας.

Κλείσιμο
Η εταιρεία Cicone έχει το μονοπώλιο της εκτύπωσης χαρτονομισμάτων στην Αργεντινή και ο Μπουντού κατηγορείται ότι μεροληπτούσε υπέρ των μετόχων της.

Αν καταδικαστεί αντιμετωπίζει ποινή κάθειρξης μέχρι έξι ετών, παρότι ο ίδιος αρνείται κάθε εμπλοκή και του και αρνείται να παραιτηθεί.

Ο δικαστής έκρινε πως μπορεί να παραμείνει ελεύθερος ο αντιπρόεδρος της χώρας, μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεση, ενώ σε ακόμα πέντε υπόπτους έχουν απαγγελθεί κατηγορίες.

Ο Μπουντού, το περασμένο φθινόπωρο είχε αναλάβει προσωρινά καθήκοντα προέδρου της χώρας, την περίοδο που η Κριστίνα Κίρσνερ ανάρρωνε μετά από χειρουργική επέμβαση στο κεφάλι.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης