Συρία: Προεδρικές εκλογές στις περιοχές που ελέγχει ο Άσαντ

Συρία: Προεδρικές εκλογές στις περιοχές που ελέγχει ο Άσαντ

Αρχισε η ψηφοφορία των προεδρικών εκλογών στις ελεγχόμενες από το καθεστώς περιοχές, σε μία "παρώδηση της δημοκρατικής λειτουργίας", όπως καταγγέλλουν αντιπολίτευση και δυτικές χώρες

Συρία: Προεδρικές εκλογές στις περιοχές που ελέγχει ο Άσαντ
Τα εκλογικά τμήματα άνοιξαν στις 07.00 τοπική ώρα στη Συρία για την αμφιλεγόμενη ψηφοφορία των προεδρικών εκλογών που οργανώθηκαν από το καθεστώς της Δαμασκού για να εξασφαλισθεί η εκλογή του Μπασάρ αλ Ασαντ και η παραμονή του στην ηγεσία.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών, 15 εκατομμύρια ψηφοφόροι καλούνται στις κάλπες στην ψηφοφορία που διενεργείται στις περιοχές που ελέγχονται από καθεστώς, σε μία "παρωδία δημοκρατικής εκλογής" σε μία αφανισμένη από τον τριετή πόλεμο χώρα, όπως καταγγέλλουν η συριακή αντιπολίτευση και οι δυτικές χώρες. Το πιθανότερο είναι να υπάρχει μεγάλο ποσοστό αποχής.

Κλείσιμο
Σύμφωνα με εκθέσεις των υπηρεσιών του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, περίπου το 40% του πληθυσμού της Συρίας, πριν από το ξέσπασμα του εμφυλίου, έχει εκτοπιστεί εξαιτίας των συγκρούσεων.

Επίσης, η ψηφοφορία θα διεξαχθεί μόνο στις περιοχές όπου τον έλεγχο εξακολουθούν να έχουν οι δυνάμεις της κυβέρνησης του Μπασάρ αλ-Άσαντ, ενώ στις περιοχές τις οποίες έχουν καταλάβει αντάρτες δεν θα υπάρχουν εκλογικά κέντρα.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, ο Άσαντ αναμένεται να κερδίσει για τρίτη φορά τις εκλογές, αφού οι αντίπαλοί του είναι δύο ελάχιστα γνωστοί πολιτικοί.

Η αντιπολίτευση έχει χαρακτηρίσει τους αντιπάλους του Άσαντ ως «μαριονέτες», οι οποίοι έχουν κληθεί από το καθεστώς να «παίξουν το ρόλο τους σε αυτές τις επαίσχυντες εκλογές». Τόσο η αντιπολίτευση όσο και οι δυτικές δυνάμεις έχουν ζητήσει την παραίτηση του Άσαντ, ως ένα πρώτο βήμα για τη λήξη του εμφυλίου πολέμου που ξέσπασε το 2011.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης