H Κοντσίτα κάνει τη Βιέννη... πρωτεύουσα του gay τουρισμού!

H Κοντσίτα κάνει τη Βιέννη... πρωτεύουσα του gay τουρισμού!

Η αυστριακή πρωτεύουσα ήταν ήδη δημοφιλής στους gay ταξιδιώτες, αλλά η νίκη της «γυναίκας με το μούσι» θα την τοποθετήσει στην κορυφή των προτιμήσεων των ομοφυλόφιλων ταξιδιωτών

H Κοντσίτα κάνει τη Βιέννη... πρωτεύουσα του gay τουρισμού!
Η νίκη της Κοντσίτα στη Eurovision προκάλεσε χιλιάδες σχόλια και άλλες τόσες «ερμηνείες» από ειδικούς και... μη ειδικούς. Η ουσία πάντως βρίσκεται στα αποτελέσματα και ένα από αυτά είναι και τα οικονομικά οφέλη προς τη Βιέννη, την πρωτεύουσα της Αυστρίας που κέρδισε το διαγωνισμό και θα διοργανώσει τον επόμενο. 

Σύμφωνα με τους αναλυτές λοιπόν, η νίκη της Κοντσίτα για την πόλης της σημαίνει πρωτίστως πως η Βιέννη θα εκτοξευθεί στις προτιμήσεις της gay κοινότητας και αναμένεται τον επόμενο χρόνο να δεχθεί εκατομμύρια gay τουριστών! 

Κλείσιμο
Η αυστριακή πρωτεύουσα ήταν ήδη δημοφιλής στους gay ταξιδιώτες, αλλά τώρα οι επιχειρηματίες του τουρισμού αναμένουν πως η προσέλευση στην πόλη θα συνεχίσει να αυξάνεται - «σαν φοίνικας», πιθανότατα, όπως λέει και το νικητήριο άσμα της Κοντσίτα (Rise like a phoenix).

«Δεν θα δείτε πουθενά γυμνά οπίσθια ή άλλες ακρότητες, όπως μπορεί να συμβαίνει σε άλλα μέρη», δηλώνει στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων ο Norbert Kettner, επικεφαλής του τουρισμού της πόλης. «Η Βιέννη παραμένει κλασική και κομψή, όπως έχει γίνει διεθνώς αναγνωρίσιμη. Αν απλά θέλετε να διασκεδάσετε 24 ώρες το 24ωρο, απλά υπάρχουν καλύτερες πόλεις στον κόσμο. Αλλά αν σας ενδιαφέρει η ποιοτική κουζίνα και ο πολιτισμός, τότε θα πρέπει να έρθετε στη Βιέννη» συμπληρώνει.

Το τουριστικό συμβουλίο της πόλης προχώρησε πρόσφατα σε μια στοχευμένη καμπάνια προς τους gay τουρίστες με ένα ειδικό οδηγό και μια σελίδα στο Facebook που ονομάζεται «gayfriendly Βιέννη», η οποία μάλιστα συμπληρώθηκε από μια φωτογραφία της Κοντσίτα από το βράδυ του Σαββάτου, όταν είχε μόλις κερδίσει το έπαθλο.

Ένας Ιρλανδός τουρίστας, δήλωσε στο πρακτορείο: «Η Βιέννη έχει μια αρκετά τυπική εικόνα, αλλά έχει επίσης μια καλή γκέι σκηνή. Προσφέρει τα πάντα, από απλά μπαρ μέχρι σεξ-κλαμπ»... 

«Πολλοί ηλικιωμένοι ομοφυλόφιλοι έρχονται στη Βιέννη» είπε στο πρακτορείο ένας ιδιοκτήτης μπαρ της πόλης: «Οι νεότεροι αυτοί πηγαίνουν σε μέρη όπως η Ίμπιζα», συμπληρώνει. 

Η πόλη φιλοξενεί πολλές gay εκδηλώσεις συμπεριλαμβανομένου και του πενθήμερου Pride, το οποίο κορυφώνεται φέτος στις 14 Ιουνίου με μια πορεία περίπου 100.000 μελών της LGBT κοινότητας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης