Κολοράντο: Το «Legalize it» έφερε κέρδη 22 εκατ. δολαρίων!

Κολοράντο: Το «Legalize it» έφερε κέρδη 22 εκατ. δολαρίων!

Και τα στοιχεία αφορούν μόνο στο πρώτο τρίμηνο ελεύθερης πώλησης της μαριχουάνας!

Κολοράντο: Το «Legalize it» έφερε κέρδη 22 εκατ. δολαρίων!
Με το ποσό των 22 εκατ. δολαρίων γέμισαν τα δημόσια ταμεία στο Κολοράντο, μετά τους τρεις πρώτους μήνες νόμιμης διάθεσης της μαριχουάνας.
 
Μόνο το μήνα Ιανουάριο, τον πρώτο μήνα φορολόγησης της νόμιμης, πλέον, "ψυχαγωγικής μαριχουάνας", περίπου 2.000.000 δολάρια εισέρευσαν στα δημόσια ταμεία της αμερικανικής πολιτείας, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα.

Κλείσιμο
O φόρος πώλησης βρίσκεται στο 12,9% και ο επιπλέον ειδικός φόρος στο 15%.
  
Υπενθυμίζεται ότι το Κολοράντο έγινε η πρώτη πολιτεία των ΗΠΑ που νομιμοποίησε το εμπόριο της μαριχουάνας για ψυχαγωγικούς σκοπούς με δημοψήφισμα το 2012, ενώ τα πρώτα καταστήματα άνοιξαν την 1η Ιανουαρίου του 2014.

Αν συνυπολογιστούν τα έσοδα από τη φορολόγηση του εμπορίου ιατρικής μαριχουάνας, τα δημόσια έσοδα του Κολοράντο από την πώληση του ναρκωτικού αναμένεται σε λίγους μήνες να φθάσουν το ένα δισεκατομμύριο δολάρια, σύμφωνα με τον κυβερνήτη του Κολοράντο,Τζον Χικενλούπερ.

Σύμφωνα με τις αρχές της αμερικανικής πολιτείας, τα έσοδα από την πώληση μαριχουάνας θα διοχετευτούν σε διάφορα δημόσια προγράμματα, όπως κατασκευή σχολείων και προγράμματα κατά των ναρκωτικών.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης