Ταλάτ: «Ούτε για κυνήγι δεν πήγα πότε μου. Πως να σκοτώσω ανθρώπους»;

Ταλάτ: «Ούτε για κυνήγι δεν πήγα πότε μου. Πως να σκοτώσω ανθρώπους»;

Ο πρώην ηγέτης των Τουρκοκυπρίων Μεχμέτ Αλί Ταλάτ χαρακτήρισε πολύ βαριά την καταγγελία από μέλη του ΕΛΑΜ (Χρυσή Αυγή Κύπρου), ότι ήταν σφαγέας των αγνοουμένων της Κύπρου το 1974

Ταλάτ: «Ούτε για κυνήγι δεν πήγα πότε μου. Πως να σκοτώσω ανθρώπους»;
Ο πρώην ηγέτης των Τουρκοκυπρίων Μεχμέτ Αλί Ταλάτ χαρακτήρισε πολύ βαριά την καταγγελία από μέλη του ΕΛΑΜ (Χρυσή Αυγή Κύπρου), ότι ήταν σφαγέας των αγνοουμένων της Κύπρου το 1974.

Μιλώντας το πρωί στον ραδιοφωνικό σταθμό ΑΣΤΡΑ της Λευκωσίας, ο τουρκοκύπριος πρώην ηγέτης έκανε λόγο για τη πιο βαριά συκοφαντία που άκουσε ποτέ στη ζωή του, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι ακόμη και για κυνήγι δε πήγε ποτέ, ούτε θέλει να έρχεται σε επαφή με ανθρώπους που προβαίνουν σε εγκληματικές πράξεις.

Κλείσιμο
Ο κ. Ταλάτ ανέφερε παράλληλα ότι τον Ιούλιο του 1974 ήταν στην Άγκυρα ενώ χαρακτήρισε παράλογο το γεγονός να τον κατηγορούν για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας από τη στιγμή που δεν ήταν παρών. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο γεννηθείς το 1952 πρώην ηγέτης των Τουρκοκυπρίων - και συνεπώς 22 ετών το 1974 - ζούσε όντως στην Άγκυρα όπου και σπούδαζε μέχρι την αποφοίτησή του, το 1977.

Υπέδειξε επίσης ότι θα ήθελε να μιλήσει με τους ανθρώπους που εκτοξεύουν αυτές τις βαριές κατηγορίες εναντίον του και διερωτήθηκε κατά πόσο έχουν αποδείξεις ή μάρτυρες για τα όσα λένε. Εξέφρασε παράλληλα την απορία πως θα μπορούσε ένας πιστός μαρξιστής όπως ήταν ο ίδιος, να δολοφονήσει κάποιον που θεωρεί αδερφό και φίλο ή και ανθρώπους με τους οποίους θέλει να συμβιώσει.

Πρόσθεσε ότι θα δεχόταν ακόμα να δικαστεί σε ελληνοκυπριακά δικαστήρια.
Σε ότι αφορά τα επεισόδια στη Λεμεσό, ξεκαθάρισε ότι οι δυο φρουροί του ήταν άοπλοι ενώ σημείωσε ότι χωρίς κανένα δισταγμό θα παρευρισκόταν ξανά σε οποιαδήποτε εκδήλωση που συμβάλει για την ειρήνη..
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης