«Εξαφάνισαν» το ακουστικό βαρηκοΐας του Φιντέλ Κάστρο!

«Εξαφάνισαν» το ακουστικό βαρηκοΐας του Φιντέλ Κάστρο!

Έκαναν φωτομοντάζ στη φωτογραφία του ηγέτη της Κούβας για να αποκρύψουν τα προβλήματα υγείας του - Τι απαντά ο γιος του Φιντέλ, Αλεξ Κάστρο, ο οποίος τράβηξε τις φωτογραφίες

«Εξαφάνισαν» το ακουστικό βαρηκοΐας του Φιντέλ Κάστρο!
Το ειδησεογραφικό πρακτορείο Associated Press ζήτησε να γίνει έρευνα σε 150 πρόσφατες φωτογραφίες του που εικονίζουν τον ιστορικό ηγέτη της Κούβας Φιντέλ Κάστρο, επειδή διαπιστώθηκε ότι η κυβέρνηση της Αβάνας έδωσε στη δημοσιότητα τις συγκεκριμένες φωτογραφίες, αφού πρώτα είχε αφαιρέσει από αυτές το ακουστικό βαρηκοΐας του πρώην ηγέτη της Κούβας.

Το Associated Press, το οποίο διένειμε τις φωτογραφίες χωρίς να αντιληφθεί την επεξεργασία,  ζήτησε να γίνει έρευνα για να διαπιστωθεί πόσες από αυτές έχουν υποστεί photoshop.

Κλείσιμο
Στις επίμαχες φωτογραφίες, ο Κουβανός πρώην πρόεδρος εμφανίζεται να χαιρετάει τον πρόεδρο του Ισημερινού, Ραφαάλ Κορία, και την πρόεδρο της Αργεντινής, Κριστίνα. Ωστόσο, το λεπτό καλώδιο του ακουστικού του Κάστρο που εξείχε και φαινόταν στις αυθεντικές φωτογραφίες, έχει αφαιρεθεί με photoshop.

Τις φωτογραφίες τράβηξε ο γιος του Φιντέλ, Αλεξ Κάστρο, ο οποίος δήλωσε ότι παρέδωσε τις φωτογραφίες χωρίς καμία επεξεργασία και δεν γνωρίζει τίποτα για το θέμα.

Η δημοσίευση σημερινών φωτογραφιών του Κάστρο είναι σπάνια και το Associated Press έσπευσε να διευκρινίσει ότι δεν είναι το μόνο πρακτορείο που διένειμε τις «πειραγμένες» φωτογραφίες.



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης