Έμφαση στην οικονομία θα δώσει στην αποψινή του ομιλία ο Ομπάμα

Έμφαση στην οικονομία θα δώσει στην αποψινή του ομιλία ο Ομπάμα

Ο Αμερικανός πρόεδρος θα επικεντρωθεί στις οικονομικές ανισότητες των ΗΠΑ σε μία προσπάθεια να τονώσει την φθίνουσα δημοτικότητά του

Έμφαση στην οικονομία θα δώσει στην αποψινή του ομιλία ο Ομπάμα
Τον «οδικό χάρτη» για την αμερικανική οικονομία θα παρουσιάσει απόψε το βράδυ (ώρα ΗΠΑ ) ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, κατά την ομιλία του προς το αμερικανικό έθνος, σε μία προσπάθεια να τονώσει την φθίνουσα δημοτικότητά του.

Η ομιλία προς το έθνος,  που κατά παράδοση απευθύνει ο εκάστοτε Αμερικανός πρόεδρος στο ξεκίνημα κάθε νέου έτους, από τη Βουλή των Αντιπροσώπων θα επικεντρωθεί στις οικονομικές ανισότητες στις ΗΠΑ.

Κλείσιμο
Σύμφωνα με τα αμερικανικά ΜΜΕ, ο Ομπάμα προετοιμάζεται πυρετωδώς για την ετήσια ομιλία του ενώπιον του Κογκρέσου.

Σύμβουλοι του ένοικου του Λευκού Οίκου δηλώνουν ότι με την φετινή ομιλία του, ο Αμερικανός πρόεδρος θα δώσει έμφαση στις προσπάθειες του για μείωση του εισοδηματικού χάσματος και των οικονομικών ανισοτήτων στις ΗΠΑ, με προγράμματα ενίσχυσης της αγοράς εργασίας και αύξησης των αποδοχών ατόμων που βρίσκονται στα χαμηλότερα μισθολογικά κλιμάκια.

Από την πλευρά του, ο  εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Τζέι Κάρνι, έσπευσε να διαβεβαιώσει ότι ο Αμερικανός πρόεδρος θα συνεργαστεί με το Κογκρέσο, όποτε του δίνεται η ευκαιρία, για την τόνωση της μεσαίας τάξης, αλλά θα δράσει και μονομερώς, όποτε θεωρήσει ότι είναι αναγκαίο για την γεφύρωση των εισοδηματικών ανισοτήτων που παρατηρούνται στη χώρα. 

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η «Washington Post», η Ουάσινγκτον κρέμεται από τα χείλη του Ομπάμα ο οποίος θα έχει την ευκαιρία να αναλύσει τα σχέδιά του για το μέλλον, σε μια χρονιά κατά την οποία οι ΗΠΑ θα έχουν την πολιτική δοκιμασία των ενδιάμεσων εκλογών του 2014, για τη Γερουσία και τη Βουλή των Αντιπροσώπων.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης