Γαλλία: Απαγορεύτηκε παράσταση του κατηγορούμενου για αντισημιτισμό ηθοποιού Ντιεντονέ

Γαλλία: Απαγορεύτηκε παράσταση του κατηγορούμενου για αντισημιτισμό ηθοποιού Ντιεντονέ

Ο Φρανσουά Ολάντ παρενέβη στην υπόθεση, καλώντας τους νομάρχες όλης της χώρας να φανούν «αδιάλλακτοι»

Γαλλία: Απαγορεύτηκε παράσταση του κατηγορούμενου για αντισημιτισμό ηθοποιού Ντιεντονέ
Οι γαλλικές αρχές σφίγγουν τον κλοιό γύρω από τον αμφιλεγόμενο σατιρικό ηθοποιό Ντιεντονέ - Nτιεντονέ Εμπαλά Εμπαλά -όπως είναι το πλήρες όνομά του-  τον οποίο κατηγορούν για υποδαύλιση αντισημιτικού μίσους.

Μάλιστα, απαγορεύτηκε η παράσταση «Ο Τοίχος», την οποία επρόκειτο να δώσει στη Νάντη, την πόλη από όπου θα ξεκινούσε σήμερα, Πέμπτη, η περιοδεία του σε όλη τη χώρα.

Κλείσιμο
Ο Σοσιαλιστής πρόεδρος , Φρανσουά Ολάντ παρενέβη ο ίδιος στην υπόθεση, καλώντας τους νομάρχες όλης της χώρας να φανούν «αδιάλλακτοι» απέναντι στην παράσταση του Ντιεντονέ, που από κάποιους θεωρείται η γαλλική εκδοχή του ιταλού Μπέπε Γκρίλλο.

Αλλά και οι δήμαρχοι πολλών γαλλικών πόλεων ζήτησαν την απαγόρευση των παραστάσεων του Γάλλου κωμικού Ντιεντονέ.

Υπενθυμίζεται ότι, ο 47χρονος Ντιεντονέ, με μητέρα Γαλλίδα και πατέρα από το Καμερούν, έχει καταδικαστεί ουκ ολίγες φορές στο Παρίσι για υποκίνηση φυλετικού μίσους και αντισημιτισμό. Η γαλλική κυβέρνηση έχει ήδη παρέμβει, καθώς θεωρεί ότι ο Ντιεντονέ αποτελεί κίνδυνο για τη δημόσια τάξη.

«Ζητώ από όλους τους εκπροσώπους του κράτους να είναι πάντα σε επαγρύπνηση και να μην δείξουν καμία ελαστικότητα. Κανείς δεν πρέπει να είναι σε θέση να χρησιμοποιήσει αυτές τις παραστάσεις για να προκαλέσει και να προωθήσει τον αντισημιτισμό», δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ.

Ο Ντιεντονέ, από την πλευρά του, ακολουθεί την δικαστική οδό απολαμβάνοντας την «διαφήμιση» που του γίνεται και μάλιστα... δεν του κοστίζει τίποτα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πασίγνωστος στους Γάλλους κωμικός όπου σταθεί δηλώνει υπέρμαχος της δικαιοσύνης σε θέματα αντισημιτισμού και μάλιστα είχε κατέβει για τέταρτη φορά υποψήφιος στις γαλλικές βουλευτικές εκλογές. 

Όπως και το 1997 έτσι και το 2012 ήταν υποψήφιος στο Ντρε του διαμερίσματος Λ΄Ερ ε Λουάρ και το όνομα του φιγούραρε στο ψηφοδέλτιο του κόμματος «Αντισιωνιστικό Κίνημα».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης