ΟΗΕ: Έκκληση για ηρεμία σε Ισραηλινούς και Παλαιστίνιους

ΟΗΕ: Έκκληση για ηρεμία σε Ισραηλινούς και Παλαιστίνιους

Μετά την ισραηλινή αεροπορική επιδρομή που προκάλεσε το θάνατο ενός 3χρονου κοριτσιού

ΟΗΕ: Έκκληση για ηρεμία σε Ισραηλινούς και Παλαιστίνιους
Έκκληση για αποκατάσταση της ηρεμίας ανάμεσα σε Ισραηλινούς και Παλαιστίνιους απηύθυνε την Τρίτη ο γενικός γραμματέας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών Μπαν Γκι Μουν μετά τα επεισόδια βίας στη Γάζα και την ανακάλυψη εκρηκτικού μηχανισμού σε λεωφορείο στο Ισραήλ.

«Ο γενικός γραμματέας απορρίπτει κάθε ενέργεια η οποία έχει στόχο αμάχους και καλεί όλα τα εμπλεκόμενα μέρη να αποδείξουν στην πράξη [ότι ασκούν] την μέγιστη δυνατή αυτοσυγκράτηση προκειμένου να αποφευχθεί ένας νέος κύκλος βίας», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΓΓ του ΟΗΕ, Μάρτιν Νεζίρκι. 

Κλείσιμο
«Είναι σημαντικό να διατηρήσουμε σε ισχύ τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός του Νοεμβρίου του 2012 και να αποκαταστήσουμε την ηρεμία» προσέθεσε στην ανακοίνωση.

Ο Μπαν «συνεχίζει να επικεντρώνει τις προσπάθειές του στην ανάγκη οι Παλαιστίνιοι και οι Ισραηλινοί να τηρήσουν αυστηρά τις δεσμεύσεις τους» να αποκαταστήσουν ειρήνη, τόνισε στο δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο Οργανισμός.

Της ανακοίνωσης του ΓΓ του ΟΗΕ προηγήθηκαν ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές που άφησαν πίσω τους ένα τρίχρονο κορίτισι νεκρό σε αντίποινα για τον θάνατο από πυρά ελεύθερου σκοπευτή ενός Ισραηλινού που εργαζόταν στα σύνορα.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης