Η Νέα Υόρκη απαγορεύει το ηλεκτρονικό τσιγάρο

Η Νέα Υόρκη απαγορεύει το ηλεκτρονικό τσιγάρο

Αυστηρότεροι οι περιορισμοί

Η Νέα Υόρκη απαγορεύει το ηλεκτρονικό τσιγάρο
Την απαγόρευση του ηλεκτρονικού τσιγάρου αποφάσισε το δημοτικό συμβούλιο της Νέας Υόρκης, όπως μεταδίδουν τα αμερικανικά ΜΜΕ.

Το δημοτικό συμβούλιο της μητρόπολης της κόσμου αποφάσισε να εντάξει τα ηλεκτρονικά τσιγάρα στους αυστηρούς περιορισμούς κατά του καπνίσματος. Σύμφωνα με την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, σε τέσσερις μήνες από τώρα, η χρήση του θα απαγορεύεται στα εστιατόρια, τα πάρκα, τις παραλίες και σε όλους τους δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους εργασίας. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Νέα Υόρκη είναι η τρίτη αμερικανική πολιτεία που υιοθετεί αυτή την απόφαση.

Κλείσιμο
Λίγες εβδομάδες μετά την απόφαση να αυξηθεί η νόμιμη ηλικία για την αγορά προϊόντων καπνού στα 21 έτη, το δημοτικό συμβούλιο της αμερικανικής μεγαλούπολης ψήφισε 43 υπέρ έναντι 8 κατά να κατατάξει το ηλεκτρονικό τσιγάρο στην ίδια κατηγορία με τα συμβατικά τσιγάρα.

Η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, Κριστίν Κουίν, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ότι η δημόσια χρήση του ηλεκτρονικού τσιγάρου υπονομεύει τους αντικαπνιστικούς νόμους της πόλης καθώς η εμφάνισή τους είναι παρόμοια με τα παραδοσιακά τσιγάρα. Το ηλεκτρονικό τσιγάρο "επανανομιμοποιεί το κάπνισμα σε δημόσιους χώρους", τόνισε.

Λόγω της ήδη αυστηρής αντικαπνιστικής νομοθεσίας στις ΗΠΑ , πολλοί είναι αυτοί που δεν συμφωνούν με το μέτρο. Όπως σημειώνει η βρετανική Guardian, oι επικριτές του νόμου υποστηρίζουν ότι μια τέτοια απαγόρευση θα κάνει περισσότερο κακό παρά καλό στην εκστρατεία κατά του καπνίσματος.

Κι ενώ στις ΗΠΑ υιοθετείται σκληρή αντικαπνιστική εκστρατεία, στη γηραιά ήπειρο , τις προηγούμενες ημέρες, η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν έλαβε απόφαση για απαγόρευση του ηλεκτρονικού τσιγάρου, όπως φημολογούνταν εδώ και καιρό. Έλαβε όμως αποφάσεις που ρυθμίζουν αυτήν την διαρκώς διευρυνόμενη αγορά, για πρώτη φορά. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Best of Network

Δείτε Επίσης