Ο ΟΗΕ θα πραγματοποιήσει την πρώτη αερομεταφορά τροφίμων στη Συρία

Ο ΟΗΕ θα πραγματοποιήσει την πρώτη αερομεταφορά τροφίμων στη Συρία

Τα αεροπλάνα θα μεταφέρουν περίπου 40 τόνους βοήθειας, η οποία θα καλύψει τις βασικές ανάγκες 10.000 οικογενειών, ή περίπου 50.000-60.000 ατόμων

Ο ΟΗΕ θα πραγματοποιήσει την πρώτη αερομεταφορά τροφίμων στη Συρία
Ο ΟΗΕ ανακοίνωσε σήμερα ότι θα πραγματοποιήσει την πρώτη αερομεταφορά τροφίμων και άλλης βοήθειας από το Ιράκ προς την περιφέρεια του Κουρδιστάν, στη βόρεια Συρία αφού πήρε την έγκριση των δύο κυβερνήσεων.

Στην αερογέφυρα για τη μεταφορά βοήθειας από το Αρμπίλ του Ιράκ στο Χάσακεχ της βόρειας Συρίας θα χρησιμοποιηθούν εμπορικά φορτηγά αεροπλάνα Ιλιούσιν 76. Η μεταφορά θα αρχίσει την Πέμπτη και ως την Κυριακή έχουν προγραμματιστεί μέχρι 12 πτήσεις.

Κλείσιμο
Ιδιαίτερη ανάγκη έχουν οι απομακρυσμένες περιοχές της βορειοανατολικής Συρίας, όπου ο χειμώνας αναμένεται να είναι δριμύς.  Μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ Πίτερ Κέσλερ ανέφερε ότι «Η περιοχή της βορειοανατολικής Συρίας είναι μια πολύ επικίνδυνη ζώνη που έχει σχεδόν αποκλειστεί από τον Μάιο».

Ο Κέσλερ δήλωσε πως τα αεροπλάνα θα μεταφέρουν περίπου 40 τόνους βοήθειας, η οποία θα καλύψει τις βασικές ανάγκες 10.000 οικογενειών, ή περίπου 50.000-60.000 ατόμων.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης