Γλασκώβη: Αυτά είναι τα θύματα από την πτώση ελικοπτέρου σε παμπ

Γλασκώβη: Αυτά είναι τα θύματα από την πτώση ελικοπτέρου σε παμπ

Στη δημοσιότητα έδωσε η αστυνομία της Σκωτίας τα στοιχεία τεσσάρων από τους οκτώ νεκρούς

Γλασκώβη: Αυτά είναι τα θύματα από την πτώση ελικοπτέρου σε παμπ

Στη δημοσιότητα έδωσε η αστυνομία της Σκωτίας τα στοιχεία τεσσάρων από τους οκτώ ανθρώπους που βρήκαν τραγικό θάνατο, έπειτα από την πτώση ελικοπτέρου της αστυνομίας σε οροφή μίας παμπ στη Γλασκώβη την περασμένη Παρασκευή.

Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές νεκρά είναι και τα τρία μέλη του πληρώματος του ελικοπτέρου, δηλαδή οι: Ντέιβιντ Τρέιλ, 51 ετών, Κέρστι Νέλις, 36 ετών και Τόνι Κόλινς, 43 ετών.

Κλείσιμο
Το περιστατικό σημειώθηκε στις όχθες του ποταμού Clyde, στην πολυσύχναστη παμπ, που φέρει το όνομα «Clutha Vaults», στην οποία βρίσκονταν περισσότεροι από 120 θαμώνες την ώρα του ατυχήματος.

Την ίδια ώρα στη δημοσιότητα δόθηκε και η ταυτότητα ενός ακόμα θύματος, του 48χρονου Γκάρι Άρθουρ, που βρισκόταν στο εσωτερικό της παμπ, όταν κατέπεσε το ελικόπτερο.

Παράλληλα, η σκοτσέζικη αστυνομία δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να εντοπιστούν περισσότεροι νεκροί κάτω από τα ερείπια του κτιρίου.

«Με μεγάλη μας λύπη επιβεβαιώνω ότι τα μέλη του πληρώματος του ελικοπτέρου είναι νεκρά. Ο Ντέιβ Τρέιλ εργαζόταν στο σώμα πάνω από τέσσερα χρόνια και ήταν μέρος της ομάδας μας», δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Συμπλήρωσε, μάλιστα, πως μόλις ανασυρθεί το ελικόπτερο από το σημείο της πρόσκρουσης, ειδικοί μπορούν να μπουν στην παμπ και να ολοκληρώσουν την έρευνά τους.

Μόνο τότε θα μπορούν οι τοπικές αρχές με βεβαιότητα να δώσουν τον ακριβή αριθμό των θυμάτων, αναφέρει το BBC.

Από τους 32 τραυματίες, 12 νοσηλεύονται ακόμα, τρεις εκ των οποίων βρίσκονται στη μονάδα εντατικής θεραπείας, με την κατάστασή τους να κρίνεται σοβαρή αλλά  σταθερή.

Σύμφωνα τον ειδικό, Ντέιβιντ Λίρμουντ, το δικινητήριο ελικόπτερο θα μπορούσε να πετάξει ακόμα και με έναν κινητήρα.

«Αν ο πιλότος είχε τον έλεγχο θα έστρεφε το ελικόπτερο μακριά από το κτίριο. Το γεγονός ότι δεν είχε τη δυνατότητα να το κάνει, εξηγεί πολλά. Το ελικόπτερο κατέπεσε πολύ γρήγορα, παρά τις προσπάθειες του κυβερνήτη. Κάτι συνέβη. Κάτι συνέβη απότομα και τότε ο πιλότος είτε έχασε τον έλεγχο, είτε είχε ελάχιστο έλεγχο», δήλωσε ο Λίρμουντ.

 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης