Αμερικανός βετεράνος ομολόγησε τα εγκλήματά του κατά Βορείου Κορέας

Αμερικανός βετεράνος ομολόγησε τα εγκλήματά του κατά Βορείου Κορέας

Ο 85χρονος Μέριλ Νιούμαν συνελήφθη με τη κατηγορία για «εχθρικές ενέργειες» κατά της χώρας

Αμερικανός βετεράνος ομολόγησε τα εγκλήματά του κατά Βορείου Κορέας

Την παραδοχή των εγκλημάτων του ομολόγησε ο 85χρονος βετεράνος πολέμου, Μέριλ Νιούμαν, κατά της Βορείου Κορέας.

Ο Αμερικανός που κρατείται στην Πιονγιάνγκ «παραδέχθηκε την ενοχή του και ζήτησε συγγνώμη» για τα εγκλήματά του «κατά της ΛΔ της Κορέας».

Κλείσιμο

Οι βορειοκορεατικές αρχές τον κατηγορούν για τη διάπραξη «εχθρικών ενεργειών», καθώς ο 85χρονος άνδρας φέρεται να είναι υπεύθυνος για κατασκοπική και υπονομευτική δραστηριότητα κατά της ΛΔ της Κορέας και «ενεπλάκη σε φόνους στρατιωτικών και αθώων αμάχων πολιτών», κατά τη διάρκεια του πολέμου της Κορέας, κατά τα έτη 1950-53.

Ο Νιούμαν είχε επιστρέψει στη Βόρειο Κορέα τον περασμένο Οκτώβριο «με το προκάλυμμα του τουρίστα και προέβη σε πράξεις που επέφεραν πλήγμα κατά της αξιοπρέπειας και της κυριαρχίας της χώρας», αναφέρουν δημοσιεύματα του τοπικού Τύπου.

Σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της χώρας, KCNA, ο άνδρας έφερε μαζί του ηλεκτρονικό βιβλίο με προβοκατόρικο υλικό.

Όπως αναφέρει, πάντως, η οικογένεια του άνδρα «υπάρχει κάποια φοβερή παρεξήγηση» και ζήτησαν την απελευθέρωσή του, υποστηρίζοντας ότι χρειάζεται να ακολουθήσει φαρμακευτική αγωγή.

Την ίδια ώρα, ένας ακόμα βετεράνος πολέμου που φέρει το ίδιο όνομα, Μέριλ Νιούμαν, δήλωσε στο Reuters πως «υπάρχει περίπτωση να έχουν κάνει λάθος με την ταυτότητα» του άνδρα.

 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης