Γερμανία: To SPD προσπαθεί να πείσει τα στελέχη του για τo «Μεγάλο Συνασπισμό»

Γερμανία: To SPD προσπαθεί να πείσει τα στελέχη του για τo «Μεγάλο Συνασπισμό»

Τα παράπονα των γερμανών πολιτών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και για τα δύο πολιτικά «στρατόπεδα» δίνουν και παίρνουν...

Γερμανία: To SPD προσπαθεί να πείσει τα στελέχη του για τo «Μεγάλο Συνασπισμό»
Την ώρα που η Άνγκελα Μέρκελ κάνει διεθνή πολιτική, όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει η εφημερίδα «Bild», ο επικεφαλής των Σοσιαλδημοκρατών, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, ξεκινά  «εκστρατεία γοητείας» σε διάφορες γερμανικές πόλεις, σε μία προσπάθεια να πείσει τα μέλη του κόμματος, αλλά και να κατευνάσει τους φόβους τους για νέα συνεργασία με τη Γερμανίδα καγκελάριο.     
    
Ξεκινώντας «περιοδεία» από την Έσση, ο Γκάμπριελ σηκώνει... τα μανίκια για να αντικρούσει τις επικρίσεις ακόμη και για την συνταγματικότητα της απόφασής του να θέσει τη συμφωνία σε εσωτερική κάλπη.

Κλείσιμο
Από τις 6 έως τις 12 Δεκεμβρίου, τα μέλη του κόμματος του SPD θα κληθούν να ψηφίσουν την κυβερνητική συμφωνία που επιτεύχθηκε μεταξύ SPD και CDU, αν και ο γερμανικός Τύπος προεξοφλεί την υπερψήφισή του.
 
Την ώρα που ο αρχηγός των Σοσιαλδημοκρατών «οργώνει» την πατρίδα του, ο βαυαρός πρωθυπουργός, Χορστ Ζεεχόφερ και ηγέτης των Χριστιανοκοινωνιστών, του αδερφού κόμματος της γερμανίδας καγκελαρίου, παρουσιάζει, σήμερα στις κοινοβουλευτικές ομάδες και τα προεδρεία του κόμματος την κυβερνητική συμφωνία.
 
Από την πλευρά των πολιτών, πολλοί είναι αυτοί που... γκρινιάζουν στην Μέρκελ μέσω του Twitter για τις υποχωρήσεις που έκανε, προκειμένου να επιτευχθεί μία κυβερνητική συμφωνία που θα δώσει πνοή στον «Μεγάλο Συνασπισμό».

Τα παράπονα των γερμανών πολιτών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ιδιαίτερα στο Facebook αλλά και στο Τwitter επικεντρώνονται κυρίως στην επιβολή διοδίων για ξένα αυτοκίνητα, για το οποίο επέμενε και τα κατάφερε να προστεθεί στην προγραμματική συμφωνία το βαυαρικό Χριστιανοκοινωνικό Κόμμα.

«Η Μέρκελ τόνισε ότι αν ξαναβγεί καγκελάριος δεν θα μπουν διόδια. Για άλλη μια φορά λέει ψέματα και οι άνθρωποι συνεχίζουν να τη στηρίζουν», υποστηρίζει γερμανός χρήστης στο λογαριασμό του στο Twitter.

Από την πλευρά της, η ADAC, η γερμανική λέσχη αυτοκινήτου, χαρακτηρίζει τη συμφωνία ως «ψέμα διοδίων».   

Για τις αλλαγές στη διπλή υπηκοότητα και την κατάργηση της υποχρεωτικής επιλογής υπηκοότητας στα 23 για παιδιά αλλοδαπών που γεννήθηκαν στη Γερμανία -ένα ακόμη σημείο τριβής στις μαραθώνιες διαπραγματεύσεις των δύο κομμάτων - τον κύριο λόγο έχουν οι πολίτες με ξένη υπηκοότητα, η Σεβίμ Νταγκντελέν, ομοσπονδιακή βουλευτής του κόμματος η Αριστερά, χαρακτηρίζει τη συμφωνία «σάπιο συμβιβασμό».

«Φεύγει η υποχρέωση επιλογής, όχι όμως στη διπλή υπηκοότητα: το de facto καθεστώς διακρίσεων για τους Τούρκους παραμένει», επισημαίνει στο λογαριασμό της στο Facebook. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης