Σύροι αντάρτες προσηλυτίζουν επίδοξους στρατιώτες μέσω… Skype και Twitter

Σύροι αντάρτες προσηλυτίζουν επίδοξους στρατιώτες μέσω… Skype και Twitter

Κάνουν συνεντεύξεις με νεαρούς που επιθυμούν να ενταχθούν στην ομάδα – Στέλνουν φωτογραφίες με νεκρούς αντάρτες που τους παρουσιάζουν ως ήρωες

Σύροι αντάρτες προσηλυτίζουν επίδοξους στρατιώτες μέσω… Skype και Twitter

Ιδιαίτερη επαφή με την τεχνολογία δείχνουν να έχουν οι Σύροι αντάρτες, καθώς χρησιμοποιούν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης συχνά και συνήθως αποτελεσματικά.

Βέβαια, προτιμούν να κάνουν χρήση του Skype και του Twitter όχι για να κρατούν επαφή με τους δικούς τους, αλλά για να προσηλυτίζουν επίδοξους στρατιώτες, όπως αναφέρει το Voice of Russia.

Κλείσιμο

Μάλιστα, η μέθοδος που ακολουθούν αποδεικνύεται ιδιαιτέρως αποτελεσματική αν και μακάβρια.

Αναρτώντας φωτογραφίες με νεκρούς αντάρτες που έχουν πέσει… στη μάχη, δείχνουν με περηφάνια το πρόσωπο των ανδρών παρουσιάζοντάς τους ως ήρωες.

Το αιματοβαμμένα πορτρέτα των ανταρτών προσελκύουν νεαρούς που επιθυμούν να ενταχθούν στην ομάδα των ισλαμιστών πολεμιστών, καθώς θαυμάζουν τους στρατιώτες που έχασαν τη ζωή τους πολεμώντας κατά του καθεστώτος του Μπασάρ αλ-Άσαντ.

Σύμφωνα με τον Στίβεν Σταλίνσκι, διευθύνων σύμβουλος του ερευνητικού ινστιτούτου Middle East Media Research Institute, της Ουάσιγκτον, τα παιδιά βλέποντας με θαυμασμό τις εικόνες των νεκρών ανταρτών σκέφτονται ότι μπορούν να γίνουν σαν εκείνους.

Πέραν της επικοινωνιακής χρήσης που έχουν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αποτελούν και τους ιδανικούς τόπους για να συγκεντρωθούν χρήματα, ή να πουληθούν αυτοκίνητα και κοσμήματα.

Την ίδια ώρα το Skype αναδεικνύεται ιδανικό για συνεντεύξεις με επίδοξους στρατιώτες, όπου δοκιμάζονται οι ικανότητές τους και η πίστη τους στη φιλοσοφία των ανταρτών.

Η επιτυχία που σημειώνουν, ωστόσο, οι δημοφιλείς ιστότοποι προκαλούν ανησυχία στις ΗΠΑ, καθώς η Σύροι αντάρτες φέρονται να διατηρούν δεσμούς με την αλ-Κάιντα, με αποτέλεσμα μία σειρά από λογαριασμούς να έχουν καταργηθεί.

Πάντως, οι χρήστες πολλαπλασιάζονται καθημερινά, ενώ αποτελεί πλέον συνήθεια οι οικογένειες των ανταρτών να ενημερώνονται για τον θάνατο των δικών τους μέσω Twitter. Τις περισσότερες φορές, μάλιστα, οι φωτογραφίες που αποστέλλονται απεικονίζουν τους νεκρούς με τέτοιο τρόπο ώστε να δείχνουν ότι χαμογελούν, ενώ άλλοι φωτογραφίζονται δίνοντας την εντύπωση ότι δείχνουν προς τον ουρανό.

 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης