«Έτοιμη να παραιτηθεί» η Iταλίδα υπουργός Δικαιοσύνης

«Έτοιμη να παραιτηθεί» η Iταλίδα υπουργός Δικαιοσύνης

Επικρίνεται για λάθος χειρισμούς και παρεμβάσεις στην υπόθεση της φυλάκισης της κόρης του Iταλού πρώην ασφαλιστή Σαλβατόρε Λιγκρέστι, Τζούλιας

«Έτοιμη να παραιτηθεί» η Iταλίδα υπουργός Δικαιοσύνης
Έτοιμη «να παραιτηθεί», αλλά και να εναντιωθεί σε ένα «κυνήγι μαγισσών» δήλωσε η Iταλίδα υπουργός Δικαιοσύνης, Άννα-Μαρία Καντσελιέρι, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Μπορώ να κάνω ένα βήμα πίσω, αλλά θα πρέπει να δουν μόνον τα γεγονότα. Πάνω σε αυτά είμαι έτοιμη να τοποθετηθώ», δήλωσε η Καντσελιέρι, την οποία το Κίνημα Πέντε Αστέρων (M5S) επικρίνει για λάθος χειρισμούς και παρεμβάσεις στην υπόθεση της φυλάκισης της κόρης του Iταλού πρώην ασφαλιστή Σαλβατόρε Λιγκρέστι, Τζούλιας Λιγκρέστι.

Κλείσιμο
Στελέχη της οικονομικής αστυνομίας παρακολουθούσαν τα τηλέφωνα της οικογένειας του Λιγκρέστι.

Όπως έδειξαν οι παρακολουθήσεις, η Ιταλίδα υπουργός ζήτησε από στελέχη της υπηρεσίας των ιταλικών σωφρονιστικών καταστημάτων να παρέμβουν για να εξακριβωθεί η κατάσταση της Τζούλιας Λιγκρέστι, η οποία κατέληξε στην φυλακή για μια υπόθεση χρεοκοπίας. Η Λιγκρέστι, η παρουσίαζε συμπτώματα ανορεξίας, στην συνέχεια αποφυλακίσθηκε.

Αύριο το απόγευμα, η Ιταλίδα υπουργός πρόκειται να τοποθετηθεί σχετικά με την όλη υπόθεση στο κοινοβούλιο, όπου είπε πως προτίθεται να εξηγήσει ότι «θα έκανε ακριβώς το ίδιο πράγμα για κάθε άλλη δικαστική υπόθεση, για κάθε άλλο φυλακισμένο».

Το M5S καταγγέλλει το γεγονός ότι η Άννα Μαρία Καντσελιέρι είναι προσωπική φίλη της οικογένειας Λιγκρέστι, θεωρεί « απαράδεκτη» την συμπεριφορά της και κατέθεσε πρόταση δυσπιστίας εναντίον της ανεξάρτητης πολιτικού.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης