Τουρκία: Στους 12 μήνες μειώνεται η στρατιωτική θητεία

Τουρκία: Στους 12 μήνες μειώνεται η στρατιωτική θητεία

Ο νέος νόμος θα ισχύσει από την 1η Ιανουαρίου 2014 - Περίπου 40 χιλιάδες Τούρκοι οπλίτες θα απολυθούν την πρώτη ημέρα του νέου έτους αφού θα έχουν ήδη εκπληρώσει δωδεκάμηνη θητεία

Χιμένεθ: "Θέλω τίτλους και νιάτα"!
Τουρκία: Στους 12 μήνες μειώνεται η στρατιωτική θητεία
Ένα δώρο αποφάσισε να κάνει η τουρκική κυβέρνηση στους νέους φαντάρους μειώνοντας τη διάρκεια της στρατιωτικής θητείας από 15 σε 12 μήνες. Ο νέος νόμος θα ισχύσει από την 1η Ιανουαρίου 2014 και θα επηρεάσει περίπου 280 χιλιάδες στρατιώτες από τους συνολικά 379 χιλιάδες Τούρκους στρατιώτες, οι οποίοι θα υπηρετήσουν λιγότερο από τους 15 μήνες θητείας που ίσχυε όταν παρουσιάστηκαν. Υπολογίζεται ότι την 1η Ιανουαρίου του 2014 περίπου 40 χιλιάδες Τούρκοι οπλίτες -που την πρώτη ημέρα του 2014 θα έχουν συμπληρώσει 12 μήνες στρατιωτικής υπηρεσίας- θα λάβουν άμεσα το απολυτήριό τους.

Η ανακοίνωση της μείωσης της θητείας στο δωδεκάμηνο έγινε τη Δευτέρα από τον αναπληρωτή πρωθυπουργό της Τουρκίας Μπουλέντ Αρίντς, έπειτα από συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου. Σύμφωνα με ορισμένα τουρκικά μέσα ενημέρωσης οι στρατηγοί επιθυμούσαν η απόφαση μείωσης της στρατιωτικής θητείας κατά τρεις μήνες να τεθεί σε ισχύ από τον Μάρτιο του 2014.

Κλείσιμο
Μέχρι σήμερα όσοι νέοι δεν είχαν κάποια ανώτατη εκπαίδευση ήταν υποχρεωμένοι να υπηρετήσουν στο στρατό για 15 μήνες, κάτι που θα αποτελέσει παρελθόν από το 2014.

Ωστόσο αυτό που δεν αλλάζει με τη νέα νομοθεσία είναι η διάρκεια θητείας για όσους νέους είναι απόφοιτοι Πανεπιστημίου τετραετούς φοίτησης. Οι απόφοιτοι Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων θα συνεχίσουν να υπηρετούν για έξι μήνες αν κάνουν θητεία ως απλοί φαντάροι ή θα κάνουν θητεία διάρκειας 12 μηνών εφ' όσον επιλέξουν το αξίωμα του έφεδρου αξιωματικού.

Σημειώνεται ότι στην Τουρκία η  θητεία στο στρατό είναι υποχρεωτική για όσους νέους είναι άνω των 20 ετών και είναι υγιείς
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης