«Κολυμπάω κόντρα στο ρεύμα», δήλωσε ο Λίβυος πρωθυπουργός

«Κολυμπάω κόντρα στο ρεύμα», δήλωσε ο Λίβυος πρωθυπουργός

Ο Αλί Ζειντάν κατήγγειλε δύο μέλη του σκληροπυρηνικού μπλοκ ότι βρίσκονται πίσω από την απαγωγή του

«Κολυμπάω κόντρα στο ρεύμα», δήλωσε ο Λίβυος πρωθυπουργός
Δέκα ημέρες περίπου μετά τη λήξη του θρίλερ γύρω από την απαγωγή του Λίβυου πρωθυπουργού, ο Αλί Ζειντάν έκανε δηλώσεις σε δημοσιογράφους στην Τρίπολη.

«Κολυμπάω κόντρα στο ρεύμα», την ώρα που η χώρα κατακλύζεται από παραστρατιωτικές οργανώσεις και όπλα, δύο χρόνια από τον θάνατο του Μουαμάρ Καντάφι.

Όπως είπε ο Ζειντάν, η κυβέρνηση πάει κόντρα στο ρεύμα και «αυτό είναι πολύ δύσκολο», ενώ δεν δίστασε να δείξει δύο μέλη του σκληροπυρηνικού μπλοκ υποστηρίζοντας ότι βρίσκονται πίσω από την απαγωγή του.

Κλείσιμο

Σύμφωνα με όσα υποστήριξε ο Μοχάμεντ αλ-Κιλάνι και ο Μουσταφά αλ-Τερίκι, έδωσαν την εντολή για την απαγωγή του από το δωμάτιο του ξενοδοχείου που διέμενε στην Τρίπολη.

Μάλιστα, κατηγόρησε και άλλα κόμματα ότι εμποδίζουν την εγκατάσταση μιας αποτελεσματικής στρατιωτικής δύναμης και της αστυνομίας, με το να διορίζουν απόστρατους αξιωματικούς.

Συμπλήρωσε, δε, ότι υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν να θέσουν σε καθεστώς πειρατείας το κράτος.

Ως απάντηση σε όσα υποστήριξε, οι δύο πολιτικοί χαρακτήρισαν τον Ζειντάν «ψεύτη», τονίζοντας ότι ήθελε να αναδειχθεί από την κρίση ως ήρωας.

Πάντως, ο Λίβυος πρωθυπουργός ζήτησε από τον λαό της Λιβύης να έχουν υπομονή, καθώς «δεχθήκαμε την πρόκληση όχι επειδή είμαστε λαμπροί πολιτικοί ή έχουμε το μαγικό ραβδί, αλλά γιατί είμαστε έτοιμοι να αντέξουμε τις προκλήσεις».

 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης