Διώχνουν τον Μπερλουσκόνι από τη Γερουσία

Διώχνουν τον Μπερλουσκόνι από τη Γερουσία

Ακόμα και όσοι είναι πολιτικά εφτάψυχοι, κάποια στιγμή καλούνται να πληρώσουν τις αμαρτίες του παρελθόντος...

Διώχνουν τον Μπερλουσκόνι από τη Γερουσία
Στο παρελθόν είχε αποδειχθεί πολιτικά εφτάψυχος. Σήμερα, όμως, ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι ετοιμάζεται να πιεί το πιο πικρό ποτήρι της πολιτικής του καριέρας.

Δύο ημέρες μετά την αποτυχημένη απόπειρά του να ρίξει την κυβέρνηση Λέτα, αφού και ο ίδιος στο... παραπέντε την στήριξε - η επιτροπή της ιταλικής Γερουσίας θα κρίνει εάν θα αποπεμφθεί από το σώμα ο Καβαλιέρε,  μετά την αμετάκλητη καταδίκη του για υπόθεση της «Mediaset».

Κλείσιμο
Τα ιταλικά ΜΜΕ προεξοφλούν πως η Γερουσία θα δείξει την... πόρτα στον πρώην πρωθυπουργό.
 
Ο ίδιος, πάντως, έχει ξεκαθαρίσει πως δεν σκοπεύει να παρευρεθεί στη συνεδρίαση και υπογράμμισε την «βεβαιότητά» του ότι θα τον δικαιώσει το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, ένδειξη πως και ο ίδιος θεωρεί πιθανότερη την δυσμενή γι΄αυτόν έκβαση της διαδικασίας.
  
Η συνεδρίαση της επιτροπής αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί εντός της ημέρας και όπως επισημαίνει ο ιταλικός Τύπος, στην επιτροπή κυριαρχούν οι επικριτές του Μπερλουσκόνι.
  
Σε  περίπτωση που η ετυμηγορία προβλέπει εκδίωξή του από τη Γερουσία, η απόφαση θα τεθεί στην κρίση της Ολομέλειας. Τέτοια ψηφοφορία αναμένεται να γίνει σε δύο εβδομάδες.
     
Μετά από χρόνια πρωτόδικων αποφάσεων, εφέσεων, παραγραφών και ενδιάμεσης ψήφισης νόμων, ακριβώς στα μέτρα του, ο  Μπερλουσκόνι καταδικάστηκε τον περασμένο Αύγουστο οριστικά και αμετάκλητα από το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας για υπόθεση της Mediaset. Η καταδίκη του επικυρώθηκε και την ποινή του σε φυλάκιση ενός έτους μπορεί να την εκτίσει ως κατ' οίκον περιορισμό ή κοινωφελή εργασία.
  
Ο 77χρονος πλέον ηγέτης της ιταλικής κεντροδεξιάς θα πρέπει να δεχτεί ότι πάνε οι καλοί καιροί που οι Ιταλοί κρέμονταν από τα χείλη του. Όχι μόνο λόγω προχωρημένης ηλικίας αλλά και πρότερου βίου. Ακόμα και όσοι είναι πολιτικά εφτάψυχοι , κάποια στιγμή καλούνται να πληρώσουν τις αμαρτίες του παρελθόντος. Στην περίπτωση του Μπερλουσκόνι, οι αμαρτίες έχουν και ροζ χρώμα.

Ωστόσο, όσοι τον γνωρίζουν καλά πιστεύουν ότι ακόμα και μετά την αποπομπή του από τη Γερουσία, ο Σίλβιο δεν θα μείνει εκτός πολιτικής σκηνής. Το μόνο σίγουρο είναι ότι, σε περίπτωση αρνητικής απόφαση της Γερουσίας, δεν θα  καθίσει με σταυρωμένα τα χέρια...
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης