Κόσοβο: Η Eulex επικύρηξε το δράστη της δολοφονίας μέλους της

Κόσοβο: Η Eulex επικύρηξε το δράστη της δολοφονίας μέλους της

Προσφέρει χρηματική αμοιβή ύψους 27.500 ευρώ

Κόσοβο: Η Eulex επικύρηξε το δράστη της δολοφονίας μέλους της
 Η αποστολή της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Κόσοβο προσφέρει χρηματική αμοιβή ύψους 27.500 ευρώ για πληροφορίες που θα οδηγήσουν στη σύλληψη του δολοφόνου του μέλους της τελωνειακής υπηρεσίας της Eulex, Λιθουανού Αούντριους Σεναβίτσιους.

O εισαγγελέας της Eulex Πασκάλ Πέρσονς δήλωσε, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, στο βόρειο τμήμα της Κόσοβσκα Μιτρόβιτσα ότι ορίστηκε αμοιβή 27.500 ευρώ σε όποιον δώσει πληροφορίες που θα οδηγήσουν στη σύλληψη του δράστη ή των δραστών της δολοφονίας του μέλους της Eulex, την περασμένη εβδομάδα, στο βόρειο Κόσοβο.

Κλείσιμο
 «Αν παρατηρήσατε κάτι ασυνήθιστο, ανεξάρτητα αν είναι πολύ ή λίγο σημαντικό κατά την άποψή σας, σας παρακαλώ να το δηλώσετε στην αστυνομία ή στην Eulex. Το περιεχόμενο των πληροφοριών θα παραμείνει εμπιστευτικό» τόνισε ο κ. Πέρσονς.

 Ο εισαγγελέας της αποστολής της ΕΕ για την επιβολή του νόμου στο Κόσοβο ανέφερε ότι είναι αναγκαία η βοήθεια των πολιτών για να διαλευκανθεί η δολοφονία και ότι είναι αποφασισμένος να εργαστεί νύχτα και μέρα για να οδηγηθεί ενώπιον της δικαιοσύνης ο δράστης της δολοφονίας.

Ο περιφερειακός διοικητής της αστυνομίας του Κοσόβου Νέναντ Τζούριτς τόνισε ότι η αστυνομία είναι αποφασισμένη να εργαστεί για τη διαλεύκανση της υπόθεσης δολοφονίας και ότι τα μέλη της διενεργούν ελέγχους και πηγαίνουν από πόρτα σε πόρτα, με στόχο να συλλέξουν πληροφορίες για το έγκλημα.

   Ο εισαγγελέας της ειδικής εισαγγελίας του Κοσόβου Άντριου Καρνέι τόνισε ότι η ομάδα ερευνητών της αστυνομίας ενισχύθηκε την ημέρα της δολοφονίας με μέλη της ομάδας της Eulex που ερευνά το οργανωμένο έγκλημα.

   "Είκοσι ερευνητές από την Eulex συνεργάζονται καθημερινά με την αστυνομία του Κοσόβου. Όμως, η υπόθεση θα διαλευκανθεί εδώ, ανάμεσα στον τοπικό πληθυσμό" υπογράμμισε.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης