Πανκ συγκρότημα τα βάζει με την Μέρκελ

Πανκ συγκρότημα τα βάζει με την Μέρκελ

Δημοφιλές γερμανικό γκρουπ κατηγορεί την Γερμανίδα καγκελάριο ότι «έκλεψε» τραγούδι τους

Πανκ συγκρότημα τα βάζει με την Μέρκελ

Ο ενθουσιασμός από την εκλογική νίκη δεν κρύβεται. Η Ανγκελα Μέρκελ λικνίζεται όσο της επιτρέπει το ταμπεραμέντο της και η θέση της, δίπλα της οι στενοί συνεργάτες της παραδίνονται στον ρυθμό της μουσικής, ενώ κάποιοι τολμούν να τραγουδήσουν σε στυλ καραόκε το τραγούδι που συνοδεύει τους πανηγυρισμούς.

Το συγκρότημα, όμως, που δημιούργησε το μουσικό κομμάτι, το οποίο χρησιμοποιήθηκε τη νύχτα του εκλογικού αποτελέσματος και παρέσυρε τους ψηφοφόρους των Χριστιανοδημοκρατών, δεν έδωσε ποτέ την έγκρισή του για να μεταδοθεί από τα μικρόφωνα του κόμματος.

Κλείσιμο

Έτσι, η Ανγκελα Μέρκελ και το επιτελείο της κατηγορείται από το δημοφιλές γερμανικό πανκ συγκρότημα Toten Hosen ότι το «έκλεψε».

Το κομμάτι «Ημέρες σαν αυτές» μπορεί να πλημμύρισε με τις νότες του το στρατηγείο της, με το βίντεο από τις διστακτικές και όχι τόσο ρυθμικές κινήσεις της Καγκελαρίου να κυκλοφορεί στο Διαδίκτυο, ωστόσο, οι Toten Hosen χαρακτήρισαν το θέαμα «πολύ άσχημο».

Από τη στιγμή δε που οι φανατικοί θαυμαστές του συγκροτήματος αντιλήφθηκαν πως το κόμμα της Μέρκελ χρησιμοποίησε το τραγούδι, άρχισαν να αναρτούν αρνητικά σχόλια στην επίσημη σελίδα του γκρουπ στο Facebook.

Μετά τις στο σύνολό τους άκομψες παρατηρήσεις των θαυμαστών, το συγκρότημα προχώρησε σε ανακοίνωση όπου αναφέρει: «Μας έδωσε την αίσθηση ενός αυτοκινητιστικού ατυχήματος: ήταν ένα άσχημο θέαμα, όμως δε μπορούσες να πάρεις το βλέμμα σου από πάνω του. Η σχέση που ο κόσμος μπορεί να υποθέσει ότι υπάρχει ανάμεσα στην μπάντα και τα μηνύματα που εκφράζονται σε τέτοιες εκδηλώσεις μας εξοργίζουν. Θα ήταν αξιοπρεπές αν μας ζητούσαν εκ των προτέρων αν είχαμε πρόβλημα να χρησιμοποιήσουν τη μουσική μας και να σεβαστούν την άρνησή μας».

Ωστόσο, στη συνέχεια του κειμένου που αναρτήθηκε στο Facebook οι Γερμανοί μουσικοί με διάθεση ειρωνείας έγραψαν: «Σε κάθε περίπτωση, αυτή ήταν η καλύτερη συνεισφορά που έκανε το Cdu τα τελευταία χρόνια».

Βέβαια, αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που το κόμμα των Χριστιανοδημοκρατών κάνει μουσικά ατοπήματα…καθώς το 2005 χρησιμοποιήθηκε τον ροκ ύμνο «Angie» των Rolling Stones, εξοργίζοντας το ιστορικό συγκρότημα που δεν ενημερώθηκε.

 

 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης