Μακέιν για Συρία: Να δοθεί χρονικό «τελεσίγραφο» στον Άσαντ να παραδώσει τα όπλα

Μακέιν για Συρία: Να δοθεί χρονικό «τελεσίγραφο» στον Άσαντ να παραδώσει τα όπλα

Ο ρεπουμπλικανός γερουσιαστής θα καταθέσει πρόταση που θα περιλαμβάνει χρονικό «τελεσίγραφο» στον Ασαντ, ώστε να παραδώσει τα χημικά όπλα

Water fun για την Katy Perry
Μακέιν για Συρία: Να δοθεί χρονικό «τελεσίγραφο» στον Άσαντ να παραδώσει τα όπλα
Επιφυλακτικός αναφορικά με την όποια διπλωματική λύση στο θέμα της Συρίας εμφανίζεται ο γερουσιαστής των ρεπουμπλικανών Τζον Μακέιν, σημειώνοντας ωστόσο ότι θα ήταν λάθος να μην επιδιώξει η αμερικανική κυβέρνηση κάτι τέτοιο.

Μιλώντας στην εκπομπή «This Morning» του τηλεοπτικού δικτύου CBS, ο Μακέιν ανακοίνωσε πως ο ίδιος πρόκειται να καταθέσει μία πρόταση στο Κογκρέσο, που θα περιλαμβάνει αυστηρό χρονοδιάγραμμα προς τη Δαμασκό, ώστε να παραδώσει τα χημικά όπλα που διαθέτει.

Κλείσιμο
«Κάποιοι από εμάς ήδη εργαζόμαστε για την τροποποίηση της απόφασης του Κογκρέσου, που θα απαιτεί την τήρηση αυστηρών χρονοδιαγραμμάτων και κατευθυντηρίων γραμμών, προκειμένου ο πρόεδρος να εγκρίνει» τη χρήση στρατιωτικής βίας, πρόσθεσε ο γερουσιαστής.

Την ίδια ώρα και άλλοι βουλευτές επεξεργάζονται προτάσεις σύμφωνα με τις οποίες προτείνεται να δοθεί στη συριακή κυβέρνηση ένα χρονικό περιθώριο, προτού ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα αποφασίσει να αναλάβει περαιτέρω δράση στη Συρία, περιλαμβανομένων των αεροπορικών επιδρομών.

Οι δημοκρατικοί Γερουσιαστές Τζο Μάντσιν και Χάιντι Χάιτκαμπ προτείνουν μια εναλλακτική που προσφέρει στην κυβέρνηση του σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ 45 ημέρες να υπογράψει τη διεθνή σύμβαση για την απαγόρευση των χημικών όπλων και να ξεκινήσει τη διαδικασία παράδοσής τους.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης