Τυνησία: Δύο ράπερ καταδικάστηκαν ερήμην σε φυλάκιση

Τυνησία: Δύο ράπερ καταδικάστηκαν ερήμην σε φυλάκιση

Οι δύο νέοι καταδικάσθηκαν για εξύβριση δημόσιων αξιωματούχων, προσβολή των ηθών και δυσφήμηση

Το δώρο του Άδωνη στην Ευγενία!
Τυνησία: Δύο ράπερ καταδικάστηκαν ερήμην σε φυλάκιση
Δύο ράπερ από την Τυνησία, ο Ουέλντ Ελ 15 και ο Κλέι Μπι Μπι Τζέι, καταδικάσθηκαν ερήμην, σε φυλάκιση ενός έτους και εννέα μηνών για εξύβριση δημόσιων αξιωματούχων, καθώς δεν είχαν ειδοποιηθεί για τη δίκη τους.

"Η δίκη αυτή πραγματοποιήθηκε χωρίς να έχουμε λάβει κλήση θα μιλήσω στους πελάτες μου για να αντιταχθούμε σ' αυτή την ετυμηγορία, όμως αυτή η ποινή φυλάκισης δείχνει πως συνεχίζεται η επίθεση εναντίον της καλλιτεχνικής ελευθερίας, της ελευθερίας της έκφρασης", δήλωσε ο συνήγορός τους, Γάζι Μράμπετ.

Κλείσιμο
Οι δύο νέοι καταδικάσθηκαν για εξύβριση δημόσιων αξιωματούχων, προσβολή των ηθών και δυσφήμηση.

Ο Μράμπετ εξήγησε πως η διεξαγωγή αυτής της δίκης την Παρασκευή, χωρίς να έχει ενημερωθεί, αποτέλεσε έκπληξη διότι περίμενε μια κλήση από την εισαγγελία καθώς και να απαγγελθούν κατηγορίες σε βάρος των πελατών του, οι οποίοι συνελήφθησαν στις 22 Αυγούστου έπειτα από μια συναυλία.

Ο δικηγόρος ενημερώθηκε για την καταδίκη των πελατών του την Παρασκευή από τα μέσα ενημέρωσης που επικαλούνταν δικαστικές πηγές, όμως χρειάσθηκε να περιμένει μέχρι σήμερα για να πάρει την επιβεβαίωση.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης και οι δικαστές αρνούνται συστηματικά από την πλευρά τους να σχολιάσουν τις δικαστικές αποφάσεις.

Οι δύο ράπερ, από τους οποίους ο Ουέλντ Ελ 15 είχε ήδη καταδικασθεί στις αρχές Ιουλίου για ένα τραγούδι που προσέβαλε την αστυνομία, είχαν συλληφθεί έπειτα από μια συναυλία στη Χαμαμέτ (60 χλμ. από την Τύνιδα). Οι αστυνομικοί έκριναν τα κείμενά τους προσβλητικά για τους δημόσιους αξιωματούχους, ένα αδίκημα που τιμωρείται με φυλάκιση στην Τυνησία.

Η δίωξη του Ουέλντ Ελ 15 είχε ήδη προκαλέσει σκάνδαλο στην αρχή του καλοκαιριού. Αφού του είχε επιβληθεί πρωτοδίκως ποινή φυλάκισης δύο ετών χωρίς αναστολή, είδε την ποινή του να μειώνεται σε δεύτερο βαθμό σε έξι μήνες με αναστολή για το τραγούδι του με τίτλο "Οι αστυνομικοί είναι σκυλιά".

Ο συνήγορός του, ο Μράμπετ, δήλωσε πως στη συναυλία στη Χαμαμέτ δεν τραγούδησε αυτό το τραγούδι αλλά τραγούδια από την εποχή του ανατραπέντος δικτάτορα Μπεν Άλι.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης