Νεκροί 12 πειρατές από πυρά του πολεμικού ναυτικού της Νιγηρίας

Νεκροί 12 πειρατές από πυρά του πολεμικού ναυτικού της Νιγηρίας

Οι πειρατές είχαν καταλάβει δεξαμενόπλοιο την περασμένη εβδομάδα

Νεκροί 12 πειρατές από πυρά του πολεμικού ναυτικού της Νιγηρίας
Μια πραγματική μάχη μεταξύ του πολεμικού ναυτικού της Νιγηρίας και πειρατών, που είχαν καταλάβει δεξαμενόπλοιο, την περασμένη εβδομάδα, διεξήχθη ανοιχτά του κόλπου της Γουινέας.

Σύμφωνα με τις αρχές της Νιγηρίας, μετά από σφοδρή ανταλλαγή πυρών, που διήρκεσε 30 ολόκληρα λεπτά, σκοτώθηκαν 12 από τους δράστες.

Κλείσιμο
Οι πειρατές είχαν πάρει τον έλεγχο του MT Notre, με σημαία Σεντ Κιτς και Νέβις, στις 15 Αυγούστου, αλλά εστάλη αμέσως σήμα στο πολεμικό ναυτικό και καταδρομικά έφτασαν στην περιοχή προκειμένου να ξαναπάρουν τον έλεγχο του πλοίου.

Οι άνδρες του πολεμικού ναυτικού κατάφεραν να οδηγήσουν το δεξαμενόπλοιο στα χωρικά ύδατα της Νιγηρίας, αλλά κατά τη διαπραγμάτευση για την επανάκτηση του ελέγχου του πλοίου, οι πειρατές προσπάθησαν να διαφύγουν με ταχύπλοο. Τα πλοία του πολεμικού ναυτικού τους καταδίωξαν, αλλά δέχθηκαν τα πυρά των πειρατών, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει μάχη.

Κανένα από τα μέλη του πληρώματος του MT Notre, που μετέφερε βενζίνη, δεν τραυματίστηκε.

Οι επιθέσεις πειρατών ανοιχτά της ακτογραμμής της Δυτικής Αφρικής έχουν σχεδόν διπλασιαστεί από πέρυσι και απειλούν να υπονομεύσουν την μεταφορά εμπορευμάτων από την περιοχή αυτή.

Σπάνια το πολεμικό ναυτικό εμπλέκεται σε ανταλλαγές πυρών στα ανοιχτά, καθώς οι πειρατές αφήνουν συνήθως τα πλοία που έχουν καταλάβει αφού αφαιρέσουν το φορτίο τους και τιμαλφή. Ορισμένες φορές ωστόσο το πλήρωμα απαγάγεται με σκοπό να ζητηθούν λύτρα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης