«Όχι» σε νέες περικοπές κρατικών δαπανών λέει η πρόεδρος της Βραζιλιάς

«Όχι» σε νέες περικοπές κρατικών δαπανών λέει η πρόεδρος της Βραζιλιάς

Η Ντίλμα Ρούσεφ υπερασπίζεται τις πολιτικές που εφαρμόζει παρά τις ογκώδεις διαδηλώσεις κατά της σπατάλης, της διαφθοράς και της ανεργίας

«Όχι» σε νέες περικοπές κρατικών δαπανών λέει η πρόεδρος της Βραζιλιάς
Απέκλεισε το ενδεχόμενο νέων περικοπών στις κρατικές δαπάνες η πρόεδρος της Βραζιλίας Ντίλμα Ρουσέφ σε συνέντευξή της, εκτιμώντας ότι μέτρα όπως αυτά ή η μείωση του αριθμού των υπουργείων θα ήταν επουσιώδη για την ανάπτυξη της οικονομίας της χώρας.

Όλα τα δυνατά μέτρα περιστολής των δημοσιονομικών εξόδων έχουν ήδη ληφθεί και η μείωση του αριθμού των υπουργείων ενδέχεται να δυσχεράνει τις προσπάθειες της κυβέρνησης να μειώσει τις κοινωνικές και οικονομικές ανισότητες, είπε η Ρουσέφ στην συνέντευξή της.

Κλείσιμο
Η πρόεδρος της Βραζιλίας επέμεινε ότι ο υπουργός Οικονομικών Γκίντου Μάντεγκα «θα παραμείνει εκεί όπου βρισκόταν πάντοτε: στο υπουργείο Οικονομικών».

Επικριτές του Μάντεγκα αξιώνουν να παραιτηθεί, ερίζοντας πως οι προσπάθειές του να αναζωογονήσει την οικονομική ανάπτυξη έχουν αποτύχει και ότι έχει πλήξει την αξιοπιστία και την πίστη στην ορθότητα του πλαισίου πολιτικής που εφαρμόζει η κυβέρνηση.

Παρά τις ογκώδεις διαδηλώσεις κατά της σπατάλης, της διαφθοράς και της ανεργίας, η Βραζιλιάνα πρόεδρος υπερασπίστηκε τις πολιτικές της, σημειώνοντας ότι ο πληθωρισμός συνεχίζει να βρίσκεται υπό έλεγχο, η εργατική δύναμη αυξάνεται, τα μέτρα για την μείωση του χρέος το έχουν φέρει σε σχεδόν ιστορικό χαμηλό και ότι οι επενδύσεις σε πεδία-κλειδιά αυξάνονται, αν και αργά. «Αναπτυσσόμαστε ακόμη, παρά το ότι αντιμετωπίζουμε μια καταιγίδα», είπε η Ρουσέφ.

Ερωτηθείσα εάν ο Λούλα θα μπορούσε να θέσει εκ νέου υποψηφιότητα για την προεδρία, η Ρουσέφ είπε ότι «δεν γνωρίζω εάν ο Λούλα θα επέστρεφε, διότι δεν έφυγε ποτέ, δεν εγκατέλειψε» την κυβέρνηση.

«Ό,τι ανεβαίνει κατεβαίνει και ό,τι κατεβαίνει ανεβαίνει», απάντησε η Ρουσέφ ερωτηθείσα από την Φόλια για την δημοτικότητά της. Τις τελευταίες εβδομάδες, τρεις εταιρείες δημοσκοπήσεων έχουν καταγράψει πτώση κατά μέσον όρο 30% της δημοτικότητας τόσο της ιδίας, όσο και της κυβέρνησής της από τα επίπεδα-ρεκόρ όπου βρίσκονταν.

Η Ρουσέφ απέφυγε να κάνει κάποιο σχόλιο για το ενδεχόμενο να προχωρήσει σε ανασχηματισμό. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης