ΗΠΑ προς Αίγυπτο: Μη συλλαμβάνετε Μουσουλμάνους Αδελφούς

ΗΠΑ προς Αίγυπτο: Μη συλλαμβάνετε Μουσουλμάνους Αδελφούς

Ο προσωρινός πρωθυπουργός της χώρας, Χάζεμ Μπελμπλάουι, συνεχίζει τις διαβουλεύσεις του με αρχηγούς των κομμάτων για το σχηματισμό μεταβατικής κυβέρνησης

ΗΠΑ προς Αίγυπτο: Μη συλλαμβάνετε Μουσουλμάνους Αδελφούς
Οι ΗΠΑ ζητούν από τη μεταβατική ηγεσία της Αιγύπτου να σταματήσει τις συλλήψεις των μελών της Μουσουλμανικής Αδελφότητας την ώρα που υποστηρικτές αλλά και επικριτές του έκπτωτου προέδρου, Μοχάμεντ Μόρσι, ετοιμάζονται να ξεχυθούν για στους δρόμους της χώρας μετά την προσευχή της Παρασκευής.

Ένα 24ωρο μετά την ανακοίνωση του Μπαράκ Ομπάμα ότι η αμερικανο-αιγυπτιακή συμφωνία για την προμήθεια όπλων δε θα ακυρωθεί, η κυβέρνηση της Ουάσινγκτον κάλεσε την αιγυπτιακή ηγεσία -και πιο συγκεκριμένα τον στρατό- να σταματήσει τις συλλήψεις μελών της Μουσουλμανικής Αδελφότητας- από τους κόλπους της οποίας προέρχεται ο Μοχάμεντ Μόρσι- προκειμένου να ηρεμήσουν τα πνεύματα αλλά και να μην αποκλείσει από τη μεταβατική κυβέρνηση οποιοδήποτε κόμμα. Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μουν.  

Κλείσιμο
Σε πολιτικό επίπεδο, ο προσωρινός πρωθυπουργός της χώρας, Χάζεμ Μπελμπλάουι, συνεχίζει τις διαβουλεύσεις του με αρχηγούς των κομμάτων για το σχηματισμό μεταβατικής κυβέρνησης. Πριν από λίγες ώρες, ο Μπεμπλάουι δεν απέκλεισε τη συμμετοχή μελών της Μουσουλμανικής Αδελφότητας στη νέα κυβέρνηση παρά την αρνητική στάση των υποστηρικτών του πρώτου ισλαμιστή και δημοκρατικά εκλεγμένου προέδρου της Αιγύπτου, Μοχάμεντ Μόρσι. 

Ο μεταβατικός πρωθυπουργός δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι εξακολουθεί να εξετάζει τη σύνθεση της κυβέρνησης και την ερχόμενη εβδομάδα θα προβεί σε ανακοινώσεις.

Ο προσωρινός πρωθυπουργός της Αιγύπτου δήλωσε τηλεφωνικά στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι εξακολουθεί να εξετάζει τη σύνθεση της κυβέρνησης, μία εβδομάδα μετά την αποπομπή του προέδρου Μόρσι.

"Εάν προταθεί κάποιος από το Κόμμα Ελευθερίας και Δικαιοσύνης (πολιτική πτέρυγα της Μουσουλμανικής Αδελφότητας) και αυτό το πρόσωπο έχει τα προσόντα για τη θέση, ο διορισμός του μπορεί να εξετασθεί", δήλωσε ο Μπεμπλάουι.

Από την πλευρά της, πάντως, η Μουσουλμανική Αδελφότητα έχει αποκλείσει κάθε ενδεχόμενο συμμετοχής της στη νέα κυβέρνηση της χώρας, διότι όπως έχει δηλώσει, δεν πρόκειται να συνεργασθεί με "πραξικοπηματίες".
 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης