Καμπάνια ενημέρωσης για την πρόληψη του καρκίνου του δέρματος

Καμπάνια ενημέρωσης για την πρόληψη του καρκίνου του δέρματος

H πρόληψη του καρκίνου του δέρματος ξεκινά από την πολύ μικρή ηλικία

Καμπάνια ενημέρωσης για την πρόληψη του καρκίνου του δέρματος
Με τον αριθμό των περιστατικών καρκίνου του δέρματος, ενός από τους πιο επιθετικούς καρκίνους,  να αυξάνεται έως και 10% κάθε χρόνο, οι ειδικοί επικεντρώνονται σε μια τεράστια προσπάθεια να αναχαιτίσουν τη μεγάλη επίπτωση αυτής της μορφής καρκίνου όσο πιο έγκαιρα γίνεται. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους, η προστασία έναντι του καρκίνου του δέρματος πρέπει να ξεκινά από την πρώιμη παιδική ηλικία.
 
Η πρόληψη των βλαπτικών επιδράσεων του ήλιου από την παιδική ηλικία έχει ως αποτέλεσμα τη διαφύλαξη της υγείας του δέρματος και την εξασφάλιση του μέλλοντος του – πρόκειται για το προσωπικό «ηλιακό κεφαλαίο», που όλοι διαθέτουμε και το οποίο μειώνεται κατά τη διάρκεια της ζωής. Η μείωση αρχίζει στην παιδική ηλικία και είναι αδύνατο να ανακτηθεί το κεφάλαιο που έχει ήδη χαθεί. Για να αποφευχθεί η πολύ γρήγορη εξάντληση του ηλιακού αυτού κεφαλαίου, θα πρέπει η πρόληψη να ξεκινάει από νωρίς.
 
Κλείσιμο
Η αόρατη ακτινοβολία την οποία εκπέμπει ο ήλιος, η υπεριώδης ακτινοβολία, συνιστά τον κυριότερο παράγοντα κινδύνου για την ανάπτυξη καρκίνου του δέρματος. Οι στατιστικές δείχνουν ότι είναι επιβεβλημένη πλέον η αλλαγή συμπεριφοράς  απέναντι στον ήλιο, με κύριο άξονα την εκπαίδευση για τους κινδύνους που προκαλεί αλλά και το πώς αυτοί αποτρέπονται.
 
Στο πλαίσιο αυτό, το Ευρωπαϊκό Ίδρυμα για τον Καρκίνο του Δέρματος (ESCF) σε συνεργασία με τα Δερματολογικά Εργαστήρια Avène ξεκινούν καμπάνια ενημέρωσης SunPass σε νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία της χώρας. Τελικός στόχος είναι η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση του διδακτικού προσωπικού, των γονέων και των παιδιών σχετικά με τον καρκίνο του δέρματος καθώς και την πρόληψη αυτού χάρη στην προστασία από τον ήλιο από την πολύ μικρή ακόμη ηλικία.
 
Τα σχολεία τα οποία υιοθετούν τη σύμβαση για την αντηλιακή προστασία λαμβάνουν την επισήμανση «Σχολείο που έχει λάβει μέτρα για τη σωστή αντηλιακή προστασία». Επιπλέον, οι εκπαιδευτικοί εκπαιδεύονται σχετικά με τις επιπτώσεις του ήλιου στο δέρμα και τα κατάλληλα μέτρα προστασίας. Τα σχολεία αναλαμβάνουν την υποχρέωση να ελέγχουν την αποτελεσματικότητα αυτών των μέτρων και να αναθεωρούν κάθε χρόνο τη σύμβασή τους για την αντηλιακή προστασία, εάν είναι απαραίτητο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης