Μονάδα Γυναικολογίας - Μαιευτικής και Περιγεννητικής Ιατρικής στο Ευγενίδειο

Μονάδα Γυναικολογίας - Μαιευτικής και Περιγεννητικής Ιατρικής στο Ευγενίδειο

Στα Εξωτερικά Ιατρεία Μαιευτικής και Περιγεννητικής Ιατρικής της Μονάδας μπορούν να απευθύνονται έγκυες για παρακολούθηση της εγκυμοσύνης τους και για υπερηχογραφήματα 

Μονάδα Γυναικολογίας - Μαιευτικής και Περιγεννητικής Ιατρικής στο Ευγενίδειο
Στον προγεννητικό έλεγχο και στην ανίχνευση προβλημάτων της καρδιάς του εμβρύου επενδύει το Ευγενίδειο Θεραπευτήριο του Πανεπιστημίου Αθηνών, θέτοντας σε λειτουργία τη Μονάδα Γυναικολογίας Μαιευτικής και Περιγεννητικής Ιατρικής (www.athensobgyn.org).
 
Υπό το Συντονισμό του επίκουρου καθηγητή κ. Νικόλαου Βραχνή μαιευτήρες - γυναικολόγοι παρέχουν εξατομικευμένη συμβουλευτική και διαχειρίζονται υψηλού κινδύνου κυήσεις με την βοήθεια σύγχρονων υπερηχογραφικών μηχανημάτων.
 
Κλείσιμο
Στα Εξωτερικά Ιατρεία Μαιευτικής και Περιγεννητικής Ιατρικής της Μονάδας μπορούν να απευθύνονται έγκυες για παρακολούθηση της εγκυμοσύνης τους και για υπερηχογραφήματα όπως αρχόμενης κύησης, μέτρησης και ανάπτυξης του εμβρύου, αυχενικής διαφάνειας, ανατομίας του εμβρύου και Doppler.
 
Μία από τις σημαντικές απεικονιστικές διαγνωστικές τεχνικές που παίζουν σημαντικό ρόλο στη διάγνωση των καρδιακών ανωμαλιών του εμβρύου είναι το υπερηχογράφημα καρδιάς εμβρύου, εξέταση την οποία προσφέρει η Μονάδα. Οι συγγενείς καρδιοπάθειες απαντώνται σήμερα σε 9 για κάθε 1.000 γεννήσεις και εξακολουθούν να αποτελούν από τις πιο σοβαρές ανωμαλίες που ανιχνεύονται στο έμβρυο. Το υπερηχογράφημα καρδιάς εμβρύου αποκαλύπτει συγγενείς καρδιοπάθειες με απώτερη θετική επίδραση στην πρόγνωση του παιδιού, όσο νωρίτερα τεθεί η διάγνωση.
 
Στη Μονάδα πραγματοποιούνται οι εξειδικευμένοι υπέρηχοι καρδιάς εμβρύου από κατάλληλα εκπαιδευμένο προσωπικό με τη συμβολή μηχανημάτων υπερήχων αναβαθμισμένων με λογισμικό για απεικόνιση καρδιάς εμβρύου. Έτσι αναδεικνύονται παθολογικές επικοινωνίες μεταξύ των κοιλοτήτων της καρδιάς του εμβρύου, στενές κοιλότητες της καρδιάς, στενώσεις ή ανεπάρκειες των καρδιακών βαλβίδων, σύνδρομα, αλλαγή θέσης των μεγάλων αγγείων της καρδιάς, καθώς και άλλες σπανιότερες διαταραχές.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης