Ημερίδα «Αγωγή Υγείας μέσω του Σχολείου, της Οικογένειας, της Κοινότητας»

Ημερίδα «Αγωγή Υγείας μέσω του Σχολείου, της Οικογένειας, της Κοινότητας»

Η παιδική παχυσαρκία, ο εθισμός στο διαδίκτυο και ο σχολικός εκφοβισμός μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν

Ημερίδα «Αγωγή Υγείας μέσω του Σχολείου, της Οικογένειας, της Κοινότητας»
Με επιτυχία διεξήχθη η ημερίδα  με τίτλο «Αγωγή Υγείας μέσω του Σχολείου, της Οικογένειας, της Κοινότητας» που διοργάνωσε την περασμένη Τετάρτη η Ένωση Νοσηλευτών Ελλάδος. 

Στην ημερίδα που έλαβε χώρα στο Αμφιθέατρο της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας – Ε. Σ.Δ.Υ. απεύθυνε χαιρετισμό ο Πρόεδρος της Ε.Ν.Ε. κ. Σκουτέλης Δημήτρης, ο Κοσμήτορας της Ε.Σ.Δ.Υ. Καθηγητής κ. Μακρόπουλος Βασίλειος και ο Περιφερειακός Σύμβουλος, Ιατρός- Χειρουργός κ. Βλάχος Κωνσταντίνος. Στη συνέχεια, το λόγο πήρε ο πρώην Κοσμήτορας της Ε.Σ.Δ.Υ.,  Καθηγητής  κ. Κυριόπουλος Ιωάννης, ο οποίος παρουσίασε σε ξεχωριστή ομιλία, την μακρόχρονη εμπειρία του στο χώρο της υγείας με έμφαση στον παιδικό και νεανικό πληθυσμό.

Κλείσιμο
Ομιλητές στην Ημερίδα ήταν διακεκριμένοι επιστήμονες του χώρου της υγείας, όπως ο Γενικός Γραμματέας της ΕΝΕ και Πρόεδρος της ΠΑΣΥΝΟ – ΕΣΥ κ. Δάγλας Αριστείδης ο οποίος παρουσίασε το πρόγραμμα  «Αγωγή Υγείας μέσω του Σχολείου, της Οικογένειας, της Κοινότητας», η Διευθύντρια Τμήματος Ενδοκρινολογίας και Ανάπτυξης Νοσοκομείου Παίδων Αγλαΐα Κυριακού Δρ. Φενέλη Καραχάλιου η οποία ανέλυσε την εμπειρία της σχετικά με την παιδική παχυσαρκία. Ακολούθησε μια ενδιαφέρουσα ομιλία της Προϊσταμένης του Κ.Υ. Σαλαμίνας κ. Κουλούρη  Αγορίτσας, η οποία μίλησε για ένα σύγχρονο πρόβλημα του νεανικού πληθυσμού που αφορά την πρόληψη του εθισμού στο διαδίκτυο. Στο βήμα την διαδέχθηκε η Διευθύντρια της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας του Γ.Ν. Κορίνθου Δρ. Σαρίδη Μαρία, η οποία παρουσίασε το σχεδιασμό και την εφαρμογή του προγράμματος αγωγής υγείας στην αντηλιακή προστασία σε μαθητές. Τέλος, η εκπαιδευτικός και Υπεύθυνη Αγωγής Υγείας Π.Ε. Δυτικής Αττικής κ. Σταματοπούλου Γωγώ,  παρουσίασε την εμπειρία της στο χώρο της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, ενώ η Προϊσταμένη Κέντρου Ειδικών Νευρολογικών Νοσημάτων Πανεπιστημίου Αθηνών, Αιγινήτειο Νοσοκομείο, κ. Χρυσοβιτσάνου Χρύσα παρουσίασε το μείζον θέμα της εποχής μας, τον σχολικό εκφοβισμό. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης