1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Διαβήτη, Μεταβολικού Συνδρόμου και Παχυσαρκίας

1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Διαβήτη, Μεταβολικού Συνδρόμου και Παχυσαρκίας

Εξειδικευμένοι ιατροί, φαρμακοποιοί, διαιτολόγοι, φοιτητές, καθώς και κοινό –ασθενείς και μη- θα «συναντηθούν» σε μία υψηλού επιπέδου διοργάνωση από την Παρασκευή 10 Οκτωβρίου και μέχρι την Κυριακή 12 Οκτωβρίου υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Εταιρίας Διαβήτη, Μεταβολικού Συνδρόμου και Παχυσαρκίας

1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Διαβήτη, Μεταβολικού Συνδρόμου και Παχυσαρκίας
Με στόχο να αποτελέσει μελλοντικά ένα άκρως παραγωγικό φυτώριο ερευνητών, καθώς και να συνδέσει τα συγκοινωνούντα δοχεία ιατρών – ασθενών τροφοδοτώντας τα παράλληλα με όλα τα νέα επιστημονικά δεδομένα, αρχίζει τις εργασίες του την ερχόμενη Παρασκευή 10 Οκτωβρίου το 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Διαβήτη, Μεταβολικού Συνδρόμου και Παχυσαρκίας στην Αθήνα ( στο ξενοδοχείο Royal Olympic Hotel).
 
Εξειδικευμένοι ιατροί, φαρμακοποιοί, διαιτολόγοι, φοιτητές, καθώς και κοινό –ασθενείς και μη- θα «συναντηθούν» σε μία υψηλού επιπέδου διοργάνωση από την Παρασκευή 10 Οκτωβρίου και μέχρι την Κυριακή 12 Οκτωβρίου υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Εταιρίας Διαβήτη, Μεταβολικού Συνδρόμου και Παχυσαρκίας (ΕΔΙΜΕΣΥΠ ή European Society Of Diabetes Metabolic Syndrome & Obesity,  ESODiMESO).

Κλείσιμο
Πρόκειται για μια νεοσύστατη επιστημονική μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα εταιρεία με επικεφαλής τον διευθυντή του Παθολογικού Τμήματος του ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΘΗΝΩΝ κ. Σωτήρη Αδαμίδη, ο οποίος με την ευκαιρία του 1ου πανελλήνιου συνεδρίου απευθύνει ανοιχτή επιστημονική πρόσκληση σε όλους τους επαγγελματίες υγείας με αντικείμενο τον διαβήτη, την παχυσαρκία και το μεταβολικό σύνδρομο αλλά και φοιτητές και κοινό ώστε να βάλουν στο μικροσκόπιο θέματα που τους αγγίζουν όλους – τον καθένα για διαφορετικό λόγο.
 
«Μέσω του συνεδρίου η ιατρική κοινότητα θα παρουσιάσει θέματα που «καίνε»  τις μηχανές αναζήτησης του Διαδικτύου. Προϊόντα καθημερινής   χρήσης που στόχο έχουν να βοηθήσουν τον υπέρβαρο ή παχύσαρκο ή διαβητικό ή υπερτασικό ασθενή, καινοτόμες διαιτητικές προτάσεις, σύγχρονη θεραπευτική αντιμετώπιση με νέες φαρμακευτικές ουσίες που απλουστεύουν τη θεραπεία του σακχαρώδη διαβήτη, θα βρίσκονται στη διάθεση ιατρών, φαρμακοποιών, διαιτολόγων, φοιτητών και κοινού για πρώτη φορά.

«Αλλάζουμε καθημερινότητα, Ενισχύουμε την ποιότητα της Ζωής μας», αυτή είναι η φράση - κλειδί για μας» λέει στο «ΘΕΜΑ» ο κ. Αδαμίδης.


 Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στους νέους επιστήμονες – ο επικεφαλής της ΕΔΙΜΕΣΥΠ ευελπιστεί στη δυναμική συμμετοχή νέων φοιτητών και θα τους «πριμοδοτήσει» τόσο με πιστοποιητικό συμμετοχής στο συνέδριο όσο και με δημοσίευση της επιστημονικής εργασίας τους εφόσον αυτή είναι σχετική με θέματα υγείας.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποστείλουν την  εργασία της επιλογής τους στο s.staikou@zita-management.com  ή στο adamidis.sotiris@yahoo.com.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης