TUI: Οι τουρίστες επιλέγουν Ελλάδα φέτος το καλοκαίρι - Συνεχίζεται η πτώση της Τουρκίας

TUI: Οι τουρίστες επιλέγουν Ελλάδα φέτος το καλοκαίρι - Συνεχίζεται η πτώση της Τουρκίας

Σύμφωνα με τα στοιχεία του μεγάλου τουριστικού οργανισμού, η χώρα μας θα ευνοηθεί πολύ φέτος από τις διεθνείς εξελίξεις

TUI: Οι τουρίστες επιλέγουν Ελλάδα φέτος το καλοκαίρι - Συνεχίζεται η πτώση της Τουρκίας
Αυξημένη ζήτηση για καλοκαιρινές διακοπές στην Ελλάδα, τα Κανάρια Νησιά και μακρινούς προορισμούς κατέγραψε ο μεγάλος τουριστικός οργανισμός Tui, ενώ σημείωσε μία περαιτέρω στροφή από την Τουρκία, η οποία είχε ήδη συρρικνωθεί πέρυσι ως τουριστικός προορισμός, μεταδίδει η εφημερίδα Financial Times.

«Όπως και στη χειμερινή σεζόν, η χαμηλότερη ζήτηση για τη Βόρεια Αφρική και την Τουρκία αντισταθμίζεται από την υψηλότερη ζήτηση για άλλους προορισμούς, όπως τη Δυτική Μεσόγειο και την Καραϊβική», ανέφερε o Tui, προσθέτοντας ότι οι πελάτες θέλουν να αποφύγουν την πολιτική αβεβαιότητα και τις τρομοκρατικές απειλές σε προορισμούς, όπως η Τουρκία, η Τυνησία και η Αίγυπτος. 

Η αναφορά, πάντως, του Tui στην Τουρκία, έρχεται σε αντίθεση με πρόσφατη δήλωση του τουριστικού Οργανισμού, Thomas Cook, ότι υπήρξαν πρώτες συγκρατημένες ενδείξεις για επιστροφή των τουριστών στην Τουρκία.

Ο Tui σημείωσε ότι οι κρατήσεις για το φετινό καλοκαίρι είναι σύμφωνες με τις προσδοκίες του, με τα έσοδα να καταγράφουν άνοδο 9% και ο αριθμός των πελατών αύξηση 4%. Επανέλαβε την πρόβλεψή του για αύξηση τουλάχιστον 10% των λειτουργικών κερδών του (κέρδη προ τόκων, φόρων, υποτίμησης και αποσβέσεων) φέτος.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης