Ταξιδεύουμε στη Μήλο: Όμορφη σαν την... Αφροδίτη!

Ταξιδεύουμε στη Μήλο: Όμορφη σαν την... Αφροδίτη!

Λέγεται ότι το όνομά του νησιού προέρχεται από τη λέξη 'βήλος' που εξελίχθηκε σε 'μήλος' και σήμαινε 'πρόβατο'

Ταξιδεύουμε στη Μήλο: Όμορφη σαν την... Αφροδίτη!
Η Μήλος είναι ένα πανέμορφο ηφαιστειακό νησί των Κυκλάδων, γεμάτο εκπλήξεις και ιδιαίτερη γοητεία. Είναι γνωστή κυρίως για το άγαλμα της Αφροδίτης της Μήλου (Αφροδίτη), ένα θαυμάσιο κομμάτι της Ελληνικής Αρχαίας Τέχνης, που ανακαλύφθηκε στο νησί και σήμερα φιλοξενείται στο Μουσείο του Λούβρου, στο Παρίσι. 

Μην παραλείψετε μια βόλτα με βάρκα στο Κλέφτικο, μια καταπληκτική περιοχή στη νότια πλευρά του νησιού, με εξωτικά καταπράσινα νερά. 

Κλείσιμο
Το νησί της Μήλου είναι από τα πιο δημοφιλή ελληνικά νησιά του Αιγαίου και ανήκει στις Κυκλάδες. Λέγεται ότι το όνομά του νησιού προέρχεται από τη λέξη 'βήλος' που εξελίχθηκε σε 'μήλος' και σήμαινε 'πρόβατο'. Κατοικείται από τους προϊστορικούς χρόνους και έχει δώσει σημαντικό μεταλλευτικό πλούτο. Λόγω του ηφαιστειακού τοπίου που προσφέρει, οι παραλίες της Μήλου διαφέρουν σε γεωλογικούς σχηματισμούς. 

Αυτός είναι και ο λόγος που είναι πλούσια σε φυσικούς πόρους. Η Μήλος έχει σχήμα πετάλου, με πολλές εντυπωσιακές παραλίες και κάθε χρόνο αποτελεί δημοφιλή τουριστικό προορισμό.  Μην παραλείψετε μια επίσκεψη στο Κλέφτικο, με τα εντυπωσιακά βράχια στη θάλασσα. Στα αξιοθέατα της Μήλου συμπεριλαμβάνονται τα γραφικά ψαροχώρια με τα πολύχρωμα κτίρια όπως το Κλίμα και ο Φυροπόταμος.

Αεροδρόμιο

Το αεροδρόμιο της Μήλου (Κρατικός Αερολιμένας Μήλου) απέχει 5 χιλιόμετρα από τον Αδάμαντα και συνδέεται μόνο με ταξί.
Μεταφορά και Μετακίνηση

Η μετακίνηση στη Μήλο και τις παραλίες γίνεται εύκολα με αστικά λεωφορεία.


Οδηγός Μήλου

Ιαματικές Πηγές
Στην έντονη μεταηφαιστειακή δράση στο έδαφος της Μήλου οφείλεται η ύπαρξη πολλών θερμών πηγών, με πολύτιμα συστατικά για θεραπεία πολλών παθήσεων. Τα ιαματικά λουτρά του νησιού ήταν γνωστά από την αρχαιότητα. 


Οι κατακόμβες της Μήλου
Σκαμμένες σε ηφαιστειακό έδαφος αποτελούν ένα από τα ιδιαίτερα αξιοθέατα του νησιού. Ανακαλύφθηκαν από αρχαιοκάπηλους και έγιναν γνωστές μετά τη σύλησή τους, το 1840. 

Το Αρχαιολογικό Μουσείο της Μήλου βρίσκεται στην Πλάκα και αξίζει να το επισκεφτείτε. Στεγάζεται σε ένα πανέμορφο νεοκλασικό κτίριο που σχεδίασε το 1870 ο γνωστός αρχιτέκτονας Ε. Τσίλλερ.

Από τα πιο γνωστά εκθέματα του μουσείου και από τα πιο γνωστά στον κόσμο αποτελεί  η Αφροδίτη της Μήλου που δεσπόζει στην κεντρική αίθουσα του Μουσείου. Φυσικά πρόκειται για αντίγραφο του πρωτότυπου το οποίο βρίσκεται στο Λούβρο. 

Η Πλάκα και η Πολλώνια με την κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική προσφέρονται για ρομαντικές βόλτες με θέα το Αιγαίο Πέλαγος. Στο λιμανάκι των Πολλωνίων, απλώνονται ωραίες ψαροταβέρνες, από όπου οι  τουρίστες μπορούν να απολαύσουν ντόποια εδέσματα. 

Κλήμα
Το ψαροχώρι Κλήμα είναι διάσιμο για τα πολύχρωμα σύρματα δίπλα στο γαλαζοπράσινο της θάλασσας που προσφέρουν μια χρωματική πανδαισία στον επισκέπτη.

Πηγή: aboutickets.com



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης