Tο “νέο” στο χώρο της εστίασης είναι στην Καλαμάτα

Tο “νέο” στο χώρο της εστίασης είναι στην Καλαμάτα

Τη στιγμή που το nightlife μοιάζει να επαναλαμβάνεται…… και οι «καινούριες»    
προτάσεις λείπουν αισθητά, ήρθε το YIAMAS Gastro Bar για να επαναφέρει τη διασκέδαση
και το καλό φαγητό σε πρώτη προβολή.

Tο “νέο” στο χώρο της εστίασης είναι στην Καλαμάτα
YIAMAS Gastro Bar…. η νέα πρόταση του ξενοδοχείου
Elite City Resort
Κλείσιμο
στο χώρο
της εστίασης.

H Φιλοσοφία…..

Το Yiamas Gastro Bar  γεννήθηκε μέσα στη κρίση και ήρθε για να καλύψει τα κενά που δημιούργησε η κρίση. Τα τελευταία χρόνια είδαμε πολλά εστιατόρια, μπαρ, καφετέριες, ταβέρνες να ξεπηδούν σα μανιτάρια στοχεύοντας στο εύκολο κέρδος. Το Yiamas Gastro Bar ήρθε με γνώμονα την άποψη που ενστερνίζονταν οι πολίτες στην Αρχαία Αθήνα….
«Η τροφή σου να είναι το φάρμακό σου και το φάρμακό σου να είναι η τροφή σου». Ιπποκράτης.
«Θα πρέπει να βρούμε με ποιον θα φάμε και θα πιούμε, πριν βρούμε τι θα φάμε και θα πιούμε».  Επίκουρος Αρχαίος Φιλόσοφος.

Το Yiamas Gastro Bar είναι ο χώρος που θα επιλέξουν όσοι αναζητούν το σπάνιο συνδυασμό εξαιρετικής κουζίνας, περιβάλλοντος υψηλής αισθητικής, άψογου service με τιμές προσαρμοσμένες στις σύγχρονες συνθήκες και απαιτήσεις τις εποχής.

«Δεν μπορεί κάποιος να σκεφτεί καλά, να αγαπήσει καλά, να κοιμηθεί καλά, αν δεν έχει φάει καλά». Μας λέει η Virginia Woolf,  Βρετανίδα συγγραφέας.



Οι δημιουργοί….

Η γέννηση της ιδέας ήρθε από τον ίδιο τον επιχειρηματία στην προσπάθεια του για συνεχή αναβάθμιση των παροχών εστίασης στην  πόλη της Καλαμάτας. Υλοποιήθηκε και επιμελήθηκε από τον Deputy Manager του ξενοδοχείου κου Μαλαπέτσα Νικόλαο. Το όνομα του εστιατορίου Yiamas Gastro Bar επιλέχθηκε μέσα από δεκάδες προτάσεις ονομάτων. Είναι πρόταση της πολύ καλής εξωτερικής συνεργάτιδας  graphic designer Ιωάννας Θεοχάρη.

«Στην υγειά μας» η πιο δημοφιλής Ελληνική λέξη για τους ξένους. Έγινε μια μικρή σύμπτυξη των λέξεων και προέκυψε το «Yiamas».  Η Υγεία είναι ο παράγοντας που μετράει την φυσική, ψυχολογική ή ακόμα και την πνευματική κατάσταση ενός ζώντος οργανισμού. Είναι η καλύτερη ευχή για έναν άνθρωπο.  
Αρχιτεκτονικά ο χώρος σχεδιάστηκε από το Αρχιτεκτονικό γραφείο «Χριστόδουλος Μακρής και συνεργάτες», που επιμελήθηκε τη ριζική ανακαίνιση του ξενοδοχείου το 2010. Ο χώρος είναι μαγευτικός, δημιουργήθηκε να ισορροπεί ανάμεσα στη νέο-vintage αισθητική και στη funky socializing διάθεση.

Το φαγητό….

Το Yiamas Gastro Bar ήρθε για να παντρέψει την Ελληνική παραδοσιακή κουζίνα με τη σύγχρονη δημιουργική. Ο Σεφ Στέλιος Μπαρμπέας έβαλε την πινελιά του στο υπόλοιπο του ονόματος με τη λέξη Gastro που προέρχεται από την Ελληνική λέξη γαστρονομία. «Γαστρονομία είναι η βαθιά γνώση όλων όσων αφορούν την διατροφή του ανθρώπου».  
Η κουζίνα του Yiamas βασίζεται κυρίως σε τοπικά ελληνικά προϊόντα όπως το λάδι, ξύδι, ελιές, τυρί, κρέας, ψάρι, λαχανικά και επηρεάζεται τεχνικά από τις γειτονικές παραδοσιακές κουζίνες της Ιταλίας, των Βαλκανίων και της Τουρκίας. Κατά βάση λοιπόν η κουζίνα είναι Μεσογειακή.  Άλλη μια παράμετρος της κουζίνας του Yiamas Gastro Bar είναι οι μεζέδες. Η Ελληνική κουζίνα χαρακτηρίζεται από τους μεζέδες που είναι ένα συλλογικό όνομα για μια ποικιλία από μικρά γεύματα, που συνήθως σερβίρονται με κρασί, με ούζο ή με τσίπουρο. Η βάση της είναι η «ψαγμένη» επιλογή της πρώτης ύλης. Η προστιθέμενη αξία  είναι η δικαίωση των υλικών από τον συνδυασμό εξαιρετικής τεχνικής μαγειρικής και δημιουργικότητας, αλλά πάντα με μέτρο. Η απογείωση βρίσκεται στην απαράμιλλη ζεστή φιλοξενία και τη ζωντάνια της ατμόσφαιρας. Τόσο απλά.



Το κρασί….

Το Yiamas Gastro Bar σας δίνει την ευκαιρία να γνωρίσετε σε βάθος  τον υπέροχο κόσμο του οίνου και των απολαύσεών του, τόσο μέσα από τα επιλεγμένα κρασιά, όσο και μέσα από την γνώση που μπορείτε να αποκτήσετε γι αυτά από τις πληροφορίες που σας δίνει ο πλούσιος κατάλογος αλλά και ο σομελιέ του Yiamas Gastro Bar Γιώργος Κουτραφούρης. Γνωρίστε όλες τις πλευρές του μαγικού αυτού προϊόντος, μάθετε, πληροφορηθείτε, εκτιμήστε, συνδυάστε φαγητά με κρασιά, γεύσεις, αρώματα, απολαύστε, μιλήστε, συζητήστε για αυτό, ανακαλύψτε μέσα στις άπειρες "προσωπικότητες" των κρασιών αυτές που ταιριάζουν με την δική σας.

Στο Yiamas Gastro Bar η μεγάλη του μπάρα που περιμένει να σε φιλοξενήσει να σε αγκαλιάσει να σου δείξει το τρίτο συνθετικό του ονόματος “Bar” σε όλη του τη διάσταση. Μπορείς να πιεις cocktails, straight ποτά, κρασί απολαμβάνοντας την όμορφη θέα της πισίνας του ξενοδοχείου πλάι στους πρόποδες του Ταϋγέτου.



Η μουσική….

Για πολλούς η μουσική είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής τους, της καθημερινότητάς τους. Είναι μέσο ψυχαγωγίας, ξεκούρασης και χαλάρωσης. Για άλλους, μουσικούς, μουσικοσυνθέτες κλπ, αποτελεί τρόπο σκέψης και έκφρασης, τρόπο ζωής και εν τέλει πλευρά του εαυτού τους. Όμως, αν και η μουσική συνιστά αναγκαιότητα για τους ανωτέρω, παραμένει κάτι απροσδόκητο και απόλυτα αφηρημένο. Το Yiamas Gastro Bar ήρθε για να ταράξει τη μονοτονία σας…. Στο Yiamas Gastro Bar δεν πλήττεις ποτέ… Καθημερινά δυνατές resident συνεργασίες με (Dj Tzimi Konstantopoulo) με πολύ «ψαγμένες» μουσικές, κάθε Παρασκευή και Σάββατο βράδυ live μουσική με τους Γιάννη Τσότρα και Αλεξάνδρα Θεογιάννη. Προσεκτικά και επιλεγμένα events με guests εμφανίσεις κάθε μήνα θα εμπλουτίζουν και θα ομορφαίνουν μουσικά το χώρο.



Η εμπειρία….

Το YIAMAS Gastro Bar ήρθε για να παντρέψει την ζωντάνια και την νεανικότητα του AQUA CLUB με το κύρος και την ποιότητα του EY ZHN. Αυτό ήταν το όραμά μας για τη σχεδίαση  τoυ νέου μας εστιατόριου-μπαρ, στη πισίνα του ξενοδοχείου Elite City Resort, με τη μοναδική θέα στον Μεσσηνιακό Κόλπο και τις παρυφές του Ταϋγέτου. Μέλημά τους, όλα τα βασικά συστατικά που απαρτίζουν ένα εστιατόριο-μπαρ, η ατμόσφαιρα, οι γεύσεις, τα υλικά, το σέρβις αλλά και οι τιμές να βρίσκονται σε ισορροπία και να εναρμονίζονται με τον τόπο και το χρόνο τους!
YIAMAS Gastro Bar γιατί η γεύση είναι εμπειρία.

Το Yiamas Gastro Bar θα βρίσκεται κοντά σας καθημερινά από τις 12:00 το μεσημέρι μέχρι τις 02:00 το βράδυ. https://www.facebook.com/YiamasGastroBar.





Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης