Πρώτο το Λονδίνο σε έκθεση με τις πιο δημοφιλείς πόλεις για τους ταξιδιώτες

Πρώτο το Λονδίνο σε έκθεση με τις πιο δημοφιλείς πόλεις για τους ταξιδιώτες

Παρά τα προβλήματα της, ανεργία, λιτότητα κλπ, η Αθήνα παραμένει το ίδιο ακριβή, όπως και πριν την οικονομική κρίση, για τους Ευρωπαίους

Πρώτο το Λονδίνο σε έκθεση με τις πιο δημοφιλείς πόλεις για τους ταξιδιώτες
«Η Αθήνα έχει πολύ μεγάλες προοπτικές να γίνει ένας από τους κορυφαίους προορισμούς στον κόσμο. Αλλά τα τελευταία χρόνια, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, ολόκληρη η ευρωζώνη έχει επηρεαστεί. Αν δούμε ποιοι είναι οι επισκέπτες της, θα παρατηρήσουμε ότι οι περισσότεροι από αυτούς προέρχονται από άλλες χώρες της ευρωζώνης. Έτσι, παρά τα προβλήματα της, ανεργία, λιτότητα κλπ, η Αθήνα παραμένει το ίδιο ακριβή, όπως και πριν την οικονομική κρίση, για τους Ευρωπαίους». Αυτό τόνισε, μεταξύ άλλων, στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο επικεφαλής Οικονομικών του «Κέντρου MasterCard για την Ανάπτυξη χωρίς Αποκλεισμούς», δρ Γιούνα Χέντρικ Γουάν, στην παρουσίαση της ετήσιας έκθεσης με τις πιο δημοφιλείς πόλεις για τους ξένους ταξιδιώτες, που πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο.

Εδώ και τέσσερα χρόνια, το Κέντρο παρουσιάζει κάθε χρόνο τη λίστα με τις πόλεις που «φιλοξένησαν» τους περισσότερους επισκέπτες από το εξωτερικό. Το βασικό κριτήριο είναι ο ταξιδιώτης να έχει κοιμηθεί τουλάχιστον μια νύχτα στην πόλη αυτή.

Κλείσιμο
Για το 2014 την πρώτη θέση καταλαμβάνει το Λονδίνο, καθώς έως το τέλος της χρονιάς υπολογίζεται ότι θα το έχουν επισκεφτεί 18.700.000 τουρίστες, που θα αφήσουν στην πόλη περισσότερα από 19 δισ. ευρώ. Η Αθήνα φέτος βρίσκεται στην 60η θέση. Υπολογίζεται πως θα την επισκεφτούν 1.877.716 τουρίστες, που κατά μέσο όρο θα ξοδέψουν 1.500 ευρώ έκαστος. Αξιοσημείωτο είναι πως «80% των τουριστών επιλέγουν τον προορισμό τους με πολιτιστικά κριτήρια» όπως υπογραμμίζει η έκθεση της MasterCard.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης