Μάιντς - Μπάγερν 0-2: Ασταμάτητοι οι Βαυαροί έφτασαν στο... +18 (βίντεο)

Μάιντς - Μπάγερν 0-2: Ασταμάτητοι οι Βαυαροί έφτασαν στο... +18 (βίντεο)

Κανένα πρόβλημα για την Μπάγερν, που κέρδισε με 2-0 την Μάιντς να ανοίγει και άλλο τη διαφορά στην κορυφή. Διπλό παραμονής στο 93' για τη Βέρντερ, παραμένει δεύτερη η Λεβερκούζεν

Μάιντς - Μπάγερν 0-2: Ασταμάτητοι οι Βαυαροί έφτασαν στο... +18 (βίντεο)
Η Μπάγερν συνεχίζει με άνεση την πορεία της και φέτος προς τον τίτλο, καθώς επιβλήθηκε εύκολα με 2-0 της Μάιντς για να αυξήσει και άλλο τη διαφορά από τη δεύτερη θέση. Οι Βαυαροί είχαν τον απόλυτο έλεγχο από το πρώτο μέχρι και το τελευταίο λεπτό, τελειώνοντας τα πάντα από το πρώτο μέρος.

Οι παίκτες του Χάινκες είχαν την κατοχή, όμως οι φάσεις ήταν ελάχιστες στο πρώτο μέρος. Και σε μία από αυτές ο Ριμπερί έκανε το 0-1 στο 33’ με σουτ στην κίνηση, πριν ο Χάμες κάνει το 0-2 λίγο πριν το ημίχρονο. Υπέροχη πάσα του Τολισό, με τον φορμαρισμένο Κολομβιανό να κατεβάζει στην περιοχή και να τελειώνει με εντυπωσιακό τρόπο. Στην επανάληψη ο ρυθμός ήταν πολύ καλύτερος, με τους γηπεδούχους να ρισκάρουν και να χάνουν ευκαιρίες με τους Κουάισον (52’), Μούτο (57’) και Ντιαλό (62’), όμως από τη στιγμή που η Μάιντς δεν μείωσε, οι φιλοξενούμενοι είχαν την εμπειρία να διαχειριστούν την κατάσταση και να κρατήσουν το 0-2 μέχρι το τέλος.

Κλείσιμο
Μάιντς (Σάντρο Σβαρτς): Τσέντνερ, Ντονάτι, Μπελ, Χακ, Ντιαλό, Λάτσα, Γκμπαμέν, Μαξίμ (57’ Σέρνταρ), Εζτουνάλι (46’ Κουάισον), Χόλτμαν (73’ Μπέργκρεεν), Μούτο
Μπάγερν (Γιουπ Χάινκες): Ούλραϊχ, Ραφίνια, Μπόατενγκ, Χούμελς, Μπερνάτ, Ρούντι (70’ Αλάμπα), Χάμες, Τολισό, Μίλερ, Ριμπερί (82’ Κομάν), Βάγκνερ (63’ Λεβαντόφσκι)



Πάντα δεύτερη η Λεβερκούζεν
Η Λεβερκούζεν μπορεί να κόλλησε στο 0-0 με την Φράιμπουργκ, αλλά παραμένει στη δεύτερη θέση. Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να αποφύγουν την ήττα χάρη στο μαχητικό τους πνεύμα και συνεχίζουν να ξεφεύγουν από τη ζώνη του υποβιβασμού. Οι φιλοξενούμενοι έφτασαν μία ανάσα από το γκολ στο 8’, όταν ο Αλάριο είδε την μπάλα να σταματάει στο δοκάρι και παρότι ήταν ανώτεροι μέχρι το τέλος δεν κατάφεραν να διασπάσουν την άμυνα της Φράιμπουργκ, με το 0-0 να παραμένει.

Γκολ και φύγαμε για σωτηρία
Ακριβώς στο 93' Τελευταία φάση και γκολ ανατροπής, παραμονής, ευτυχίας. Ο Εγκεσταϊν πρόλαβε με προβολή την έξοδο του αντίπαλου τερματοφύλακα και ο Γιουνούζοβιτς με τάκλιν τον αμυντικό. Εκείνη τη στιγμή η Βέρντερ έκανε το διπλό. Το 1-2 στην έδρα της Σάλκε, από την οποία έχανε μέχρι το το 79'. Οι Βασιλικοί Μπλε προηγήθηκαν νωρίς με τον Κονοπλιάνκα (35') και είχαν υπό τον έλεγχό τους το ματς. Ωστόσο, στο 78' αποβλήθηκε ο Νάσταζιτς και η Βέρντερ εκμεταλλεύτηκε απόλυτα την αριθμητική υπεροχή της. Ενα λεπτό αργότερα ισοφάρισε από κοντά ο Κρούζε και στις καθυστερήσεις ολοκληρώθηκε η ανατροπή, που φέρνει τους νικητές στο +4 από τον απ' ευθείας υποβιβασμό, ενώ η Σάλκε έχασε την ευκαιρία να συνεχίσει μόνη 2η και έπεσε στην 4η θέση.

Συνεχίζουν «Χ»ωρίς νίκη
Μία από τα ίδια ήταν το αποτέλεσμα για τη Χέρτα και τη Χόφενχαϊμ. Το 1-1 κράτησε χωρίς νίκη για τέταρτη διαδοχική αγωνιστική τους γηπεδούχους και για πέμπτη τους φιλοξενούμενους. Το πέναλτι του Κράμαριτς (38') έδωσε προβάδισμα στη Χόφενχαϊμ, με τον Καλού (58') να ισοφαρίζει για τους πρωτευουσιάνους.

Το έσωσε ο Γκόμες
Το Βόλφσμπουργκ-Στουτγκάρδη ήταν μοιρασμένο από το ξεκίνημα του, με τους γηπεδούχους να παίρνουν την πρωτοβουλία μετά το 20' και στο 24' πήραν και το προβάδισμα με το ωραίο σουτ του Οριζί (1-0). Μέχρι και το τέλος του πρώτου ημιχρόνου οι Λύκοι είχαν 4-5 καθαρές ευκαιρίες με τους Στέφεν, Ντιντάβιτ και Τίσεραντ για να καθαρίσουν το ματς αλλά δεν το έκαναν και το πλήρωσαν στη συνέχεια... Συγκεκριμένα στο 60', όταν ο Γκόμες έκανε το 1-1, το οποίο έμεινε ως το τέλος, με τον Ταϊφούν Κορκούτ να αρχίζε με θετικό αποτέλεσμα εκτός έδρας την θητεία του στον πάγκο της Στουτγκάρδης. 


Τα αποτελέσματα της 21ης αγωνιστικής:
Παρασκευή
Κολωνία - Ντόρτμουντ 2-3 (60' Τσόλερ, 69' Μερέ / 35' και, 62' Μπατσουαγί, 84' Σέρλε)

Σάββατο
Χέρτα - Χόφεινχαϊμ 1-1 (58' Καλού / 38' Κράμαριτς)
Φράιμπουργκ - Λεβερκούζεν 0-0
Σάλκε - Βέρντερ 1-2 (24' Κονοπλιάνκα / 79' Κρούζε, 93' Γιουνούζοβιτς)
Μάιντς - Μπάγερν 0-2 (33' Ριμπερί, 44' Χάμες Ροντρίγκες)
Βόλφσμπουργκ - Στουτγκάρδη 1-1 (24' Ορίγκι / 60' Μάριο Γκόμεθ)
Γκλάντμπαχ - Λειψία (19:30)

Κυριακή
Άουγκσμπουργκ - Άιντραχτ Φρανκφούρτης (16:30)
Αμβούργο - Ανόβερο (19:00)

Η βαθμολογία
1. Μπάγερν 53
2. Λεβερκούζεν 35
3. Ντόρτμουντ 34
4. Σάλκε 34
5. Άιντραχτ Φρανκφούρτης 33
6. Λειψία 32
7. Γκλάντμπαχ 31
8. Άουγκσμπουργκ 28
9. Χόφενχαϊμ 28
10. Χέρτα 27
11. Ανόβερο 27
12. Φράιμπουργκ 25
13. Βόλφσμπουργκ 24
14. Στουτγκάρδη 21
15. Βέρντερ 20
16. Μάιντς 20
17. Αμβούργο 16
18. Κολωνία 13
Πηγή:www.gazzetta.gr

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης