Τσέλσι - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 1-0: "Μπλε" με σφυγμό, "κόκκινοι" σε κώμα, "πολίτες" στο +8

Τσέλσι - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 1-0: "Μπλε" με σφυγμό, "κόκκινοι" σε κώμα, "πολίτες" στο +8

Με γκολ του Μοράτα η Τσέλσι επιβλήθηκε 1-0 της Γιουνάιτεντ στο Stamford Bridge και μπήκε δυνατά στην 4άδα - Στο +8 πλέον η Σίτι που κέρδισε με 3-1 την Άρσεναλ - Τρομερή ανατροπή της Έβερτον κόντρα Γουότφορντ με εφιαλτικό ντεμπούτο Καρνέζη

Τσέλσι - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 1-0: "Μπλε" με σφυγμό, "κόκκινοι" σε κώμα, "πολίτες" στο +8
Μία αγωνιστική μετά την οριακή νίκη σε βάρος της Τότεναμ, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν κατάφερε να πάει σβηστά το ματς και με την Τσέλσι. Οι πρωταθλητές του Αντόνιο Κόντε κατάφεραν να φτιάξουν πολλές φάσεις σε εκείνους του Μουρίνιο και με γκολ του Μοράτα πήραν τη νίκη που τους βάζει δυνατά μέσα στην 4άδα της Premier League. Κακή και ταλαιπωρημένη η εικόνα της Γιουνάιτεντ που σε αντίθεση με τα κλειστά ματς με Λίβερπουλ και Spurs, επέτρεψε πολλά πράγματα στους αντιπάλους. Πλέον οι Κόκκινοι Διάβολοι έμειναν στο -8 από την πρωτοπόρο, Σίτι, ενώ είδε την Τσέλσι να τη φτάνει στον έναν βαθμό.

Στο πρώτο κομμάτι του αγώνα η Γιουνάιτεντ ήταν... πρωτοφανώς μπροστά για ομάδα Μουρίνιο σε top-6 ματς και στο 8' ο Ράσφορντ με κεφαλιά από κοντά έχασε μεγάλη ευκαιρία πριν η Τσέλσι πάρει σταδιακά τα ηνία. Στο 12΄ο Μπακαγιόκο πλάσαρε άσχημα από κοντά μετά τη σέντρα του Τζαπακόστα και στο 16' ο Λουκάκου είδε τον Κουρτουά να του λέει no. Η ομάδα του Κόντε ήταν εκείνη που είχε τον έλεγχο και περνούσε περισσότερο χρόνο στο αντίπαλο μισό και στο 19' έχασε διπλή ευκαιρία με σουτ του Αζάρ που απέκρουσε ο Ντε Χέα και κεφαλιά του Σεσκ, άουτ. Η εικόνα της αναμέτρησης δεν άλλαξε μέχρι το φινάλε του πρώτου μέρους, το οποίο βγήκε χωρίς γκολ αφού στο 40' η κεφαλιά του Κρίστενσεν έφυγε ψηλά.

Κλείσιμο

Το σκηνικό δεν άλλαξε ούτε στην αρχή της επανάληψης και αυτό το πλήρωσε η Γιουνάιτεντ. Στο 54' ο Αζάρ έκανε το αριστερό βολέ και η μπάλα πήγε στην αγκαλιά του Ντε Χέα στο κέντρο της εστίας αλλά στο επόμενο λεπτό πήγε στο παραθυράκι του μετά την κεφαλιά του αμαρκάριστου, Μοράτα, ύστερα από ωραία σέντρα του Αθπιλικουέτα (1-0). Ο Μουρίνιο προσπάθησε να αλλάξει πράγματα με τη διπλή αλλαγή στο 62' με Φελαϊνί και Μαρσιάλ, όμως οι φάσεις εξακολουθούσαν να είναι για την Τσέλσι.

Στο 75' ο Μπακαγιόκο δεν πλάσαρε καλά μετά το παιδικό λάθος του Φελαϊνί και στο 76΄ο Αζάρ έκανε το σουτ υπό καλές προϋποθέσεις αλλά ο Ντε Χέα μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια. Στα τελευταία λεπτά οι Κόκκινοι Διάβολοι μετέφεραν το ματς στα καρέ των Μπλε, όμως το αριστερό του Ράσφορντ πέρασε μόλις έξω (87') και ο Κουρτουά απέκρουσε το σουτ του Φελαϊνί από κοντά (90'). Στο φινάλε θα μπορούσε να δοθεί πέναλτι για κράτημα του Κέιχιλ στον Φελαϊνί και ο Μοράτα στο 93' έφυγε μόνος αλλά έκανε ό,τι μπορούσε για να μείνει το 1-0.


Τσέλσι (Αντόνιο Κόντε): Κουρτουά, Κέιχιλ, Αθπιλικουέτα, Μάρκος Αλονσο, Τζαπακόστα (66' Ρούντιγκερ), Κρίστενσεν, Μπακαγιόκο, Καντέ, Φάμπρεγας (79' Ντρινκγουότερ), Αζάρ (87' Γουίλιαν), Μοράτα.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Ζοσέ Μουρίνιο): Ντε Χέα, Μπαγί, Σμόλινγκ, Τζόουνς (62' Φελαϊνί), Βαλένσια, Γιανγκ (78' Λίνγκαρντ), Ερέρα, Μάτιτς, Μχιταριάν (62' Μαρσιάλ), Ράσφορντ, Λουκάκου.

Μάντσεστερ Σίτι-Άρσεναλ 3-1
Η Σίτι δεν έκανε την καλύτερή της φετινή εμφάνιση, αλλά με σούπερ Ντε Μπρόινε και Αγουέρο επικράτησε 3-1 της Αρσεναλ. Οι Πολίτες διατήρησαν το φετινό αήττητο (10 νίκες), σπάνε κοντέρ με τα 52 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις (καμία ομάδα της Premier League δεν έχει πετύχει κάτι ανάλογο) και βρίσκονται στο +8 από τη Γιουνάιτεντ (με ματς περισσότερο). Οι Λονδρέζοι το πάλεψαν και φωνάζουν σωστά για το πέναλτι εις βάρος τους, αλλά και το γκολ οφσάιντ της Σίτι. Παράλληλα,  η Άρσεναλ διανύει τη χειρότερη εκτός έδρας εκκίνηση στο πρωτάθλημα εδώ και 36 χρόνια!

Δυνατό ξεκίνημα για τη Σίτι και μόλις στο 2ο λεπτό άγγιξε το γκολ! Εξαιρετικός συνδυασμός Στέρλινγκ, Ντε Μπρόινε, ο Ολλανδός μοίρασε ιδανικά στον Αγουέρο, αλλά το σουτ κατέληξε άουτ. Οι Πολίτες συνέχισαν δυνατά, αλλά ο Στέρλινγκ δεν μπόρεσε από κοντά να βρει δίχτυα. Ωστόσο, στο 19ο λεπτό ήρθε το γκολ! Ο Ντε Μπρόινε έκανε το σουτ, ο Τσεχ έδιωξε, αλλά στη συνέχεια της φάσης ο Βέλγος πήρε ξανά τη μπάλα από τον Φερναντίνιο και με ιδανικό σουτ πέτυχε το 1-0. Η Σίτι είχε το πάνω χέρι και στο 35' θα μπορούσε να πετύχει και δεύτερο γκολ. Ο Στέρλινγκ είχε όλο το γήπεδο δικό του, αλλά το τελείωμα ήταν τραγικό...Χαρακτηριστικό το γεγονός, πως οι Λονδρέζοι απείλησαν πρώτη φορά στο 45ο λεπτό, αλλά το σουτ του Ράμσεϊ έδιωξε εντυπωσιακά ο Εντερσον.

Το ξεκίνημα στην επανάληψη ήταν ιδανικό για τους γηπεδούχους! Ο Μονρεάλ προσπάθησε να κόψει τον Στέρλινγκ, ο τελευταίος έπεσε έξυπνα, ο διαιτητής δεν είδε την «παγίδα» κι έδειξε την άσπρη βούλα. Ο Αγουέρο δεν αστόχησε πετυχαίνοντας το 6ο γκολ στα τελευταία του οκτώ ματς εναντίον της Άρσεναλ σε όλες τις διοργανώσεις, αλλά και το Νο 179 με τη φανέλα του συλλόγου! Αλλωστε, αυτό ήταν το 12ο γκολ που δέχονται οι Λονδρέζοι με πέναλτι από πέρσι!
Ο Βενγκέρ πέρασε τον Λακαζέτ στο ματς, άλλαξε το σύστημα σε 4-2-3-1 και είδε την ομάδα του να αλλάζει πρόσωπο. Ο Γάλλος μπήκε στο 59' και στο 65' με ιδανικό τελείωμα πέτυχε το 2-1. Βέβαια, οι Κανονιέρηδες δεν μπόρεσαν να διεκδικήσουν κάτι περισσότερο, αφού στο 74' ο Ζεσούς από ασίστ του Σίλβα διαμόρφωσε το 3-1. Οι φωνές των φιλοξενούμενων σωστές, αφού οι δυο πρωταγωνιστές της Σίτι ήταν σε θέση οφσάιντ.

Μάντσεστερ Σίτι: Έντερσον, Οταμέντι, Στόουνς, Γουόκερ, Ντελφ, Φερναντίνιο, Ντ. Σίλβα, Ντε Μπρόινε, Σανέ (87’ Μπ. Σίλβα), Στέρλινγκ (78’ Γκουντογκάν), Αγουέρο (62’ Γκάμπριελ Ζέσους)
Άρσεναλ: Τσεχ, Κοσιελνί, Μονρεάλ, Μπεγιερίν, Κολάσινατς, Τσάκα (79΄ Ζιρού), Κοκλέν (56’ Λακαζέτ), Ράμσεϊ, Ιβόμπι (80’ Γουίλσιρ), Οζίλ, Αλέξις Σάντσες



Έβερτον-Γουότφορντ 3-2
Απίστευτο παιχνίδι στο «Γκούντισον Παρκ» που έληξε στο 102', είχε μεγάλες συγκινήσεις και την Εβερτον να γλιτώνει με μία τεράστιας σημασία ανατροπή, για το 3-2 επί της Γουότφορντ. Με υπηρεσιακό προπονητή τα Ζαχαρωτά σε βαθιά κρίση, είδαν τους Ριτσάρλισον (46'), Καμπασέλε (64') να βάζουν μπροστά 0-2 την ομάδα του Μάρκο Σίλβα.

Ωστόσο, εκεί που όλα έδειχναν χαμένα, οι γηπεδούχοι βρήκαν το κουράγιο, έβγαλαν ψυχή και ισοφάρισαν με τους Νιάσε (67'), Κάλβερτ-Λιούιν (74'). Η Εβερτον έκτοτε τα έδωσε όλα, αλλά πήρε ακούσια βοήθεια από τον Χοσέ Χολέμπας για να γυρίσει εντελώς το σκορ. Ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού γλίστρησε και ανέτρεψε εντός περιοχής τον αντίπαλό του στο 91', με τον Μπέινς να ευστοχεί για το 3-2.
 

Και όμως δεν είχε τελειώσει εκεί το σασπένς. Στο 100' ο Κλέβερλι μπορούσε να ισοφαρίσει, αλλά αστόχησε στη δική του εκτέλεση πέναλτι και επέτρεψε στα Ζαχαρωτά να πάρουν μία γλύκα και να βρεθούν εκτός υποβιβασμού στο +2 από την επικίνδυνη ζώνη, στην οποία κατά συνέπεια βρέθηκε η Γουέστ Χαμ. 



Τα αποτελέσματα της 11ης αγωνιστικής:
Σάββατο
Στόουκ - Λέστερ 2-2 (39' Σατσίρι, 73' Κράουτς / 33' Ιμπόρα, 60' Μαχρέζ)
Χάντερσφιλντ - Γουέστ Μπρομ 1-0 (44' Φαν λα Πάρα)
Νιούκαστλ - Μπόρνμουθ 0-1 (92' Κουκ)
Σαουθάμπτον - Μπέρνλι 0-1 (81' Βόουκς)
Σουόνσι - Μπράιτον 0-1 (29' Μάρεϊ)
Γουέστ Χαμ - Λίβερπουλ 1-4 (55' Λανσίνι / 21' και 75' Σαλάχ, 24' Ματίπ, 56' Όξλεϊντ-Τσέιμπερλεν)
 
Κυριακή
Τότεναμ - Κρίσταλ Πάλας 1-0 (64' Σον Χέουνγκ-Μιν)
Μάντσεστερ Σίτι - Άρσεναλ 3-1 (19' Ντε Μπράινε, 50' πέν. Αγκουέρο, 74' Γκαμπριέλ Ζεζούς / 65' Λακαζέτ)
Τσέλσι - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 1-0 (55' Μοράτα)
Έβερτον - Γουότφορντ 3-2 (67' Νιάς, 74' Κάλβερτ-Λιούιν, 91' πέν. Μπέινς / 46' Ρισάρλιζον, 64' Καμπασελέ)
 
Η βαθμολογία
1. Μάντσεστερ Σίτι 31
2. Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 23
3. Τότεναμ 23
4. Τσέλσι 22
5. Άρσεναλ 19
6. Λίβερπουλ 19
7. Μπέρνλι 19
8. Μπράιτον 15
9. Γουότφορντ 15
10. Χάντερσφιλντ 15
11. Νιούκαστλ 14
12. Λέστερ 13
13. Σαουθάμπτον 13
14. Στόουκ 12
15. Έβερτον 11
16. Γουέστ Μπρομ 10
17. Μπόρνμουθ 10
18. Γουέστ Χαμ 9
19. Σουόνσι 8
20. Κρίσταλ Πάλας 4
Πηγή:www.gazzetta.gr

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης