Μίσσας: «Μόνο το αποτέλεσμα μετράει, δεν υποτιμούμε κανέναν»

Μίσσας: «Μόνο το αποτέλεσμα μετράει, δεν υποτιμούμε κανέναν»

Στις τελευταίες του δηλώσεις πριν την έναρξη του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ο ομοσπονδιακός τεχνικός τόνισε πως η Εθνική θα προχωρά βήμα, βήμα και χωρίς να υποτιμά καμία ομάδα

Μίσσας: «Μόνο το αποτέλεσμα μετράει, δεν υποτιμούμε κανέναν»
Η Εθνική ομάδα ολοκλήρωσε χωρίς απρόοπτα την προετοιμασία της για την αυριανή της πρεμιέρα στο Ευρωμπάσκετ κόντρα στην Ισλανδία (16:30, ΕΡΤ1) με τον Κώστα Μίσσα και τον Θανάση Αντετοκούνμπο να τονίζουν ότι είμαστε έτοιμοι για να αντιμετωπίσουμε μια επικίνδυνη ομάδα.

«Είναι πρεμιέρα αύριο και πρέπει να είμαστε έτοιμοι. Αυτό που έχει σημασία είναι η συγκέντρωση σε ένα συγκεκριμένο αντίπαλο κάθε φορά. Η Ισλανδία είναι μία νεανική ομάδα που θέλει προσοχή και παίζει πολύ τρανζίσιον παιχνίδι, ενώ έχει καλούς σουτέρ. Για εμάς το σημαντικό είναι η συγκέντρωση στο αμυντικό τρανζίσιον και στην περιφερειακή άμυνα, ενώ έχουμε ετοιμάσει και άλλες μορφές άμυνας. Αυτό που θέλουμε είναι να ανταποκριθούν ανά πάσα στιγμή στο παιχνίδι, ενώ δεν υποτιμούμε κανέναν αντίπαλο», δήλωσε αρχικά ο Κώστας Μίσσας. 

Κλείσιμο
Στη συνέχεια, ερωτήθηκε για το αν θα χρησιμοποιήσει αρκετά πιο χαμηλά σχήματα: «Έχουν ένα ψηλό στην Ισλανδία, αλλά θα κατέβουν σε σχήματα που αλλάζουν και από την πλευρά μας θα υπάρχει διαφορετική προσαρμογή». 

Για το αν θα ανοίξει όλα τα… χαρτιά του από το πρώτο παιχνίδι: «Το αποτέλεσμα είναι πάνω απ’ όλα και θα δούμε τι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού. Αν μπορέσουμε να μην κάνουμε κάποια πράγματα δεν θα τα κάνουμε. Κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Μετά εξαρτάται από εμάς πως θα προσαρμοζόμαστε».

Θανάσης Αντετοκούνμπο: «Εξαιρετικό το κλίμα στην Εθνική»
Ενθουσιασμένος για την επικείμενη συμμετοχή του στο προσεχές Eurobasket δήλωσε ο Θανάσης Αντετοκούνμπο. 
Ο Έλληνας φόργουορντ τόνισε πως το κλίμα στις τάξεις της ομάδας είναι εξαιρετικό και πως τόσο αυτός όσο και οι συμπαίκτες του πρέπει να παρουσιαστούν πανέτοιμοι ψυχικά στους επίσημους αγώνες. 

Παράλληλα αναφέρθηκε και στην απουσία του Γιάννη Αντετοκούνμπο, λέγοντας πως η απουσία του είναι δύσκολη για όλη την ομάδα αλλά και στην πρώτη αντίπαλο της επίσημης αγαπημένης, Ισλανδία για την οποία σχολίασε πως έχει παίκτες με πολύ ψηλά κορμιά που παραπέμπουν σε καρτούν. 

Αναλυτικά όσα είπε: 

Για τη απουσία του Γιάννη Αντετοκούνμπο: 
«Σίγουρα είναι δύσκολο για όλους. Για εμένα ίσως λίγο περισσότερο επειδή είναι αδερφός μου. Όμως ό,τι έγινε, έγινε. Πλέον είμαστε έτοιμοι για τα παιχνίδια». 

Για την προσωπική του κατάσταση: 
«Είμαι πολύ ενθουσιασμένος. Το κλίμα στην ομάδα είναι πολύ καλό. Πλέον αρχίσαμε και βρισκόμαστε καλύτερα τώρα που είμαστε 12. Προσωπικά είμαι πολύ ενθουσιασμένος που θα συμμετάσχω στο Ευρωμπάσκετ». 

Για το τι πρέπει να διορθώσει η Εθνική ομάδα: 
«Υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να διορθώσουμε. Τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση. Εμείς πρέπει να είμαστε καλά ψυχικά και να κερδίσουμε. Δεν είμαι προπονητής για να ξέρω πόσο έτοιμοι είμαστε. Εμείς πρέπει να κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε». 

Για την αυριανή αντίπαλο της Εθνικής, Ισλανδία: 
«Υπάρχουν ομάδες που γίνονται καλύτερες στην πορεία του τουρνουά. Η Ισλανδία είναι μία δύσκολη ομάδα. Eίναι όλοι δύο μέτρα και τρέχουν σαν καρτούν. Εμείς πρέπει να είμαστε σοβαροί και να παίξουμε το μπάσκετ που ξέρουμε».




Πηγή:www.sport-fm.gr

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης