«Σφραγίζει» εισιτήριο για τους «8» η Γιούβε, σκληρή μάχη στο Λέστερ

«Σφραγίζει» εισιτήριο για τους «8» η Γιούβε, σκληρή μάχη στο Λέστερ

Η Γιουβέντους υποδέχεται την Πόρτο στον επαναληπτικό του υπέρ της 2-0 στην Πορτογαλία, ενώ η Σεβίλλη θέλει να «σπάσει» την αρνητική παράδοση που έχει στην Αγγλία και να προκριθεί στην επόμενη φάση με κληρονομιά το 2-1 του πρώτου αγώνα

«Σφραγίζει» εισιτήριο για τους «8» η Γιούβε, σκληρή μάχη στο Λέστερ
Ακόμη δύο εισιτήρια που οδηγούν στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ βρίσκουν απόψε τους κατόχους τους στο δεύτερο «πιάτο» της φάσης των «16» με τους τελευταίους τέσσερις αγώνες.

Οι σημερινοί αγώνες περιλαμβάνουν ένα ξεκάθαρο φαβορί, τη Γιουβέντους, η οποία υποδέχεται στο Τορίνο την Πόρτο στον επαναληπτικό του υπέρ της «Μεγάλης Κυρίας» 2-0 στην Πορτογαλία, και ένα αμφίρροπο παιχνίδι ανάμεσα στην πρωτάρα αλλά σκληροτράχηλη Λέστερ και την μπαρουτοκαπνισμένη σε μεγάλα ευρωπαϊκά παιχνίδια Σεβίλλη. Η ισπανική ομάδα είχε επικρατήσει 2-1 στο πρώτο παιχνίδι στην έδρα της.

Κλείσιμο
Στα υπέρ της Λέστερ η βελτίωση της ψυχολογίας μετά την απόλυση του Ρανιέρι και την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας από τον Γκρεγκ Σέξπιρ, που έφερε δύο συνεχόμενες νίκες επί των Λίβερπουλ και Χαλ.

«Η Σεβίλλη έχει τεράστια εμπειρία στην Ευρώπη. Είδαμε τα τελευταία χρόνια τις ικανότητές της καθώς κατέκτησε τρία σερί ευρωπαϊκά τρόπαια. Περιμένω πως θα παίξουν πολύ καλά. Ένα πολύ σωστό τακτικά ματς με εξαιρετικούς ποδοσφαιριστές που είναι αποτελεσματικοί επιθετικά και θα πρέπει να τους προσέξουμε πολύ», τόνισε ο τεχνικός της Λέστερ.

Από την άλλη πλευρά, οι Ανδαλουσιάνοι θέλουν να βάλουν τέλος σε μια αρνητική παράδοση, καθώς δεν έχουν κερδίσει ποτέ σε αγγλικό έδαφος (σε τέσσερα ματς έχουν δύο ισοπαλίες και δύο ήττες). Φυσικά η ομάδα του Σαμπάολι βολεύεται και με το ισόπαλο αποτέλεσμα, όμως σε καμία περίπτωση δεν θέλει να ρισκάρει.

Πιθανές ενδεκάδες

Λέστερ (4-4-2): Σμάιχελ - Σίμπσον, Μόργκαν, Χουτ, Φουκς - Μαχρέζ, Ντρινκγουότερ, Εντιντί, Ολμπράιτον - Οκαζάκι, Βάρντι

Σεβίλλη (3-5-2): Ρίκο - Ραμί, Παρέχα, Μερκάδο - Μαριάνο, Ενζονζί, Ιμπόρα, Νασρί, Εσκουδέρο - Γιόβετιτς, Βιτόλο
 

Με ανεβασμένη ψυχολογία η Γιουβέντους υποδέχεται απόψε την Πόρτο στο γήπεδό της, έχοντας ως μοναδικό στόχο να «σφραγίσει» την πρόκριση στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Στις 12 τελευταίες αναμετρήσεις που έδωσε σε όλες τις διοργανώσεις σημείωσε έντεκα νίκες και μία ισοπαλία. Την προηγούμενη Παρασκευή το συγκρότημα του Αλέγκρι επικράτησε εντός έδρας με 2-1 της Μίλαν στο ντέρμπι της 28ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος.

Η Πόρτο, από την πλευρά της, θα ψάξει ένα ποδοσφαιρικό θαύμα, καθώς ακόμη και η παράδοση στηρίζει τους «μπιανκονέρι» που δεν έχουν ηττηθεί ποτέ από την Πορτό ενώ στο ματς του Τορίνο στο Τσάμπιονς Λιγκ του 2001, η Γιουβέντους είχε επικρατήσει με 3-1.

Οι «δράκοι» αντιμετωπίζουν τον κακό τους δαίμονα στην Ευρώπη καθώς από τη Γιουβέντους έχουν χάσει και τον τελικό του κυπέλλου κυπελλούχων το 1984.

Πιθανές ενδεκάδες

Γιουβέντους (4-2-3-1): Μπουφόν - Άλβες, Μπονούτσι, Κιελίνι (Μπενατιά), Σάντρο - Κεντίρα, Πιάνιτς - Κουαδράδο, Ντιμπαλά, Μάντζουκιτς - Ιγκουαΐν

Πόρτο (4-1-3-2): Κασίγιας - Περέιρα, Φελίπε, Μαρκάνο, Λαγιούν - Ντανίλο - Κορόνα, Τόρες, Μπραχίμι - Σοάρες, Σίλβα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης