Βίντεο: Σούπερ η Λιόν διέλυσε τη Ρόμα, ισόπαλος ο γερμανικός «εμφύλιος»

Βίντεο: Σούπερ η Λιόν διέλυσε τη Ρόμα, ισόπαλος ο γερμανικός «εμφύλιος»

Οι Ρωμαίοι αν και προηγήθηκαν 2-1 έχασαν τελικά με 4-2 και δυσκολεύουν τα πράγματα για πρόκρισή τους - Έμειναν στο 1-1 Σάλκε και Γκλάντμπαχ με τους γηπεδούχους να έχουν δύο δοκάρια - Πάρτι της Γκενκ επί της Γάνδης - Δείτε γκολ και φάσεις από τους αγώνες

Βίντεο: Σούπερ η Λιόν διέλυσε τη Ρόμα, ισόπαλος ο γερμανικός «εμφύλιος»
Μέχρι και πριν δύο εβδομάδες όλα έδειχναν να πάνε μια χαρά για την Ρόμα. Μέχρι που ήρθε η ήττα από την Λάτσιο στον πρώτο ημιτελικό του Coppa Italia... Αυτομάτως έφυγε όλος ο αέρας από τα πανιά των Τζαλορόσι, οι οποίοι ηττήθηκαν το περασμένο Σάββατο από τη Νάπολι αποτυγχάνοντας να κλειδώσουν τη 2η θέση στη Serie A και τώρα κινδυνεύουν να μείνουν και εκτός Europa League. Η ομάδα του Λουτσιάνο Σπαλέτι δεν εμφανίστηκε ποτέ στο δεύτερο 45λεπτο και η Λιόν έκανε πάρτι ανατρέποντας το 1-2 και είναι πλέον το φαβορί για πρόκριση στους «8».

Η Ρόμα έδειξε να μπαίνει καλά απειλώντας με το σουτ του Ναϊνγκολάν στο 5' αλλά τελικά η Λιόν ξεκίνησε καλύτερα αφού άνοιξε το σκορ στο 8' με τον Ντιακαμπί από κοντά, μετά από εκτέλεση φάουλ από δεξιά (1-0). Ο σκόρερ, πάντως, έγινε... μοιραίος στο 20', όταν γλίστρησε και έδωσε τη δυνατότητα στον Σαλάχ να βγει σε θέση για γκολ και να το κάνει (1-1). Η ομάδα του Λουτσιάνο Σπαλέτι πήρε τα πάνω της, επέβαλε τον ρυθμό της και στο 33' έκανε το 1-2 με την κεφαλιά του Φάσιο μετά την σέντρα του Ντε Ρόσι.

Κλείσιμο
Το πρώτο 45λεπτο ήταν καλό για τους Ρωμαίους αλλά το δεύτερο ήταν τραγικό και φάνηκε από νωρίς. Στο 47' οι Λακαζέτ και Τολισό έκρυψαν την μπάλα και τελικά ο δεύτερος έκανε το 2-2, με τους Γάλλους να παίρνουν τον έλεγχο και να κάνουν το παιχνίδι τους στη συνέχεια. Η Λιόν έγινε επικίνδυνη σε 2-3 περιπτώσεις και τελικά στο 74' ο Φεκίρ, ο οποίος είχε μπει ως αλλαγή λίγο νωρίτερα (70'), ντρίμπλαρε την... μισή άμυνα και έκανε το 3-2 με άψογο πλασέ! Η ψυχολογία ήταν, πλέον, σε απόλυτο βαθμό υπέρ των γηπεδούχων, οι οποίοι έχασαν καλή ευκαιρία στο 86' με τον Λακαζέτ, ο οποίος τελικά έκανε το 4-2 στο 92' με σουτάρα το παραθυράκι του Αλισον!



Χωρίς νικητή ο γερμανικός εμφύλιος

Λίγες μέρες μετά τη μεταξύ τους κόντρα στο πλαίσιο της Bundesliga, Σάλκε και Γκλάντμπαχ κοντραρίστηκαν και για το πρώτο σκέλος των «16». Αυτή τη φορά το ματς δεν είχε τα γκολ που είδαμε στο γερμανικό πρωτάθλημα, είχε όμως την Μπορούσια να παίρνει θετικό αποτέλεσμα καθώς έφυγε από την Veltins Arena με το 1-1 και πήρε πολύ μικρό προβάδισμα για την πρόκριση. Οι φιλοξενούμενοι πήραν το προβάδισμα στο 15' όταν ο Στιντλ, πέρασε εξαιρετική κάθετη στον Χόφμαν που τιμώρησε το κέντρο της άμυνας της Σάλκε τελειώνοντας τη φάση απέναντι από τον Φέρμαν (0-1). Οι γηπεδούχοι, που έφτασαν τα 6 σερί ματς χωρίς νίκη σε όλες τις διοργανώσεις, ισοφάρισαν με ωραίο σουτ του Μπούργκσταλερ ύστερα από πάσα του Γκορέτσκα και στο δεύτερο μέρος είχαν δύο δοκάρια μέσα σε δύο λεπτά αλλά το 1-1 έμεινε μέχρι το τέλος.



Λύτρωση στο 90'!

Η Θέλτα είναι ολοζώντανη στη μάχη της πρόκρισης στα προημιτελικά, αφού με γκολ του Μπουβιέ στο 90' επικράτησε 2-1 της Κράσνονταρ στο Βίγκο! Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι στο μεγαλύτερο μέρος του ματς, αλλά δεν είχαν την ουσία για να σφραγίσουν εύκολα τη νίκη! Η Θέλτα μπήκε πιο δυνατά, έχασε καλές ευκαιρίες με τους Ασπας, Γκουιντέτι και Σίστο, αλλά ατυχία και Κρίτσιουκ την κράτησαν στο μηδέν. Πέντε λεπτά χρειάστηκαν στην επανάληψη οι γηπεδούχοι να βρουν δίχτυα χάρη στο ιδανικό τελείωμα του Βας. Ωστόσο, έξι λεπτά αργότερα η Κράσνονταρ στο πρώτο της σουτ εντός στόχου βρήκε δίχτυα με τον Κλάεσον! Η Θέλτα πίεσε, οι Ρώσοι κλείστηκαν, αλλά στο 90' ήρθε η λύτρωση με το γκολ του Μπουβιέ για τους Ισπανούς!

Πάρτι στον «εμφύλιο»

Ντέρμπι; Ποιο ντέρμπι... Στον βελγικό εμφύλιο η Γκενκ διέλυσε τη Γάνδη εκτός έδρας με 5-2 και ήδη περιμένει την κλήρωση για τα προημιτελικά του Europa League! Απίθανη παράσταση για την ομάδα του Στουίφενμπεργκ που δεν άφησε το παραμικρό περιθώριο αμφισβήτησης! Μόλις στο 21ο λεπτό ο Μαλινόφσκι άνοιξε το σκορ για τους φιλοξενούμενους, αλλά έξι λεπτά αργότερα ο Καλού έφερε το ματς στα ίσα. Ως εκεί... Η Γκενκ ανέβασε ρυθμό εκμεταλλεύθηκε τα λάθη της αντιπάλου και σφράγισε το εισιτήριο. Στο 33' ο Κόλεϊ πέτυχε το 2-1, στο 41' ο Σαματα σημείωσε το 3-1 και στις καθυστερήσεις ο Ούρονεν πέτυχε το 4-1. Η Γάνδη μείωσε με τον Κουλιμπαλί στο 61', ενώ έχασε την ευκαιρία στο 68' να μπει στο κόλπο, αφού ο Περμπέ αστόχησε από την άσπρη βούλα. Ετσι, στο 72' ο Σαματα διαμόρφωσε το 5-2. Οι γηπεδούχοι έμειναν με δέκα λόγω αποβολής του Εσιτί. 

Τα αποτελέσματα

Ροστόβ - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 1-1
(35' Μχιταριάν - 53' Μπουκάροβ)



 ΑΠΟΕΛ - Αντερλεχτ 0-1
(29' Στάντσιου)



 Κοπεγχάγη - Αγιαξ 2-1
(1' Φαλκ, 59' Κορνέλιους - 32' Ντόλμπεργκ)



 Θέλτα - Κρασνοντάρ 2-1
(50' Βας, 90' Μποβιού - 56' Κλάεσον)



 Σάλκε - Γκλάντμπαχ 1-1
(25' Μπούργκσταλερ - 15' Χόφμαν)

Γάνδη - Γκενκ 2-5
(27' Καλού, 61' Καλιφά Κουλιμπαλί - 21' Μαλινόβσκι, 33' Κόλεϊ, 41', 72' Σαμάτα, 45+2' Ουρόνεν)

Λιόν - Ρόμα 4-2
(8' Ντιακαμπί, 47' Τολισό, 74' Φεκίρ, 92' Λακαζέτ - 20' Σαλάχ, 33' Φάσιο)

Ολυμπιακός - Μπεσίκτας 1-1
(36' Καμπιάσο - 53' Αμπουμπακάρ)


Πηγή: gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης