Slam magazine: O Γιάννης Αντετοκούνμπο, ο Παύλος Φύσσας, η Χρυσή Αυγή και ο Τραμπ

Slam magazine: O Γιάννης Αντετοκούνμπο, ο Παύλος Φύσσας, η Χρυσή Αυγή και ο Τραμπ

To Slam magazine, το μεγαλύτερο αυτή τη στιγμή περιοδικό των ΗΠΑ, παρουσίασε ένα ειδικό αφιέρωμα στον Γιάννη Αντετοκούνμπο και το πολιτικό σκηνικό της Ελλάδας με σαφή αναφορά στην Χρυσή Αυγή, τον Παύλο Φύσσα και τον Ντόναλντ Τραμπ

Slam magazine: O Γιάννης Αντετοκούνμπο, ο Παύλος Φύσσας, η Χρυσή Αυγή και ο Τραμπ
Στο αφιέρωμα που παρουσιάστηκε μέσω της ηλεκτρονικής έκδοσης του Slam γίνεται πρώτα ένας παραλληλισμός ανάμεσα στον Γιάννη Αντετοκούνμπο και τον Μάτζικ Τζόνσον, πριν στην κουβέντα μπει η Χρυσή Αυγή και ο τρόπος που αντιμετώπισε τον σούπερσταρ των Μπακς όταν εκείνος έκανε τα πρώτα του βήματα.

Το άρθρο ξεκινάει ως εξής: “Δεν υπάρχει κάποιος All Star παίκτης που να κόβει την ανάσα περισσότερο από τον Γιάννη Αντετοκούνμπο. Τα εξωπραγματικά του προσόντα και το διαρκώς αναπτυσσόμενο μυαλό του εντός παρκέ τον μετατρέπουν σε μία δεύτερη έκδοση του Μάτζικ Τζόνσον (ή σε τρίτη αν θεωρείτε πως ο Λεμπρόν ήταν η αμέσως επόμενη έκδοση). Όπως έχει αναφέρει και ο Άντριου Σαρπ από το Sports Illustrated: «Η πορεία του Γιάννη είναι τέτοια που κανείς δεν μπορούσε να την φανταστεί πριν από δύο μήνες. Αυτή τη στιγμή η ιστορία του είναι η πιο σημαντική στο ΝΒΑ»”.

Κλείσιμο
Στη συνέχεια του κειμένου γίνεται αναφορά στο πολιτικό σκηνικό της χώρας και τη Χρυσή Αυγή: “Η Ελλάδα είναι μία χώρα που μαστίζεται από την οικονομική κρίση τα τελευταία χρόνια. Η δυστυχία έχει ανοίξει την πόρτα της σε ένα φασιστικό, ανησυχητικά δημοφιλές πολιτικό κόμμα με το όνομα “Χρυσή Αυγή”, οι οποίοι δεν μπορούν να θεωρηθούν φίλοι του Γιάννη. Όταν το 2013 ο “Greek Freak” έγινε ντραφτ από τους Μπακς ο αρχηγός τους, Νίκολαος Μιχαλολιάκος αρνήθηκε τον Γιάννη ως Έλληνα σχολιάζοντας: “Εάν δώσεις σε έναν χιμπατζή σε έναν ζωολογικό κήπο μία μπανάνα και μία σημαία, θα είναι Έλληνας;”

To περιοδικό δεν παραλείπει φυσικά να τονίσει πως τα μέλη της Χρυσής Αυγής δεν αρκούνται στα ρατσιστικά τους παραληρήματα αλλά εμπλέκονται σε δολοφονικές επιθέσεις: “Οι ηγέτες του φασιστικού κόμματος βρίσκονται σε δίκη για δολοφονικές υποθέσεις απέναντι σε ανθρώπους με διαφορετικά πολιτικά πιστεύω. Όταν βρίσκεσαι στο στόχαστρο τους πατούν την σκανδάλη. Στην περίπτωση του Γιάννη, ο στόχος τους είναι η πολυπολιτισμική Ελλάδα την οποία και θέλουν να καταστρέψουν”. Η Χρυσή Αυγή ήταν αυτή που δολοφόνησε τον μουσικό της χιπ χοπ σκηνής, Παύλο Φύσσα, στις 17 Σεπτεμβρίου του 2013 ενώ έχει επιχειρήσει να δολοφονήσει και άλλα πρόσωπα από συνδικάτα και κόμματα”.

Το 2013 η αρθρογράφος του ThinkProgress, Άννι Ρόουζ Στράσερ, είχε γράψει πως: “Ο Γιάννης είναι στο στόχαστρο τους. Αποτελεί τον ιδανικό εχθρό για εκείνους. Είναι ένα αγόρι που δεν είναι Έλληνας αλλά κατάφερε να νικήσει την φτώχεια και το στάτους του μετανάστη”. Το Slam χρησιμοποιεί αυτή τη φράση και υπενθυμίζει τα λόγια του Μιχαλολιάκου όταν ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είχε συναντηθεί με τον τότε πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά σύμφωνα με τα οποία: “Η αστυνομία θα έπρεπε να είχε συλλάβει την οικογένεια Αντετοκούνμπο έξω από το Μέγαλο Μαξίμου και να την μεταφέρει σε ένα προσφυγικό κέντρο μαζί με άλλους παράνομους μετανάστες.”

Τέλος, αφού πρώτα το περιοδικό υπενθυμίζει τις μεγάλες δυσκολίες και τη φτώχεια που αναγκάστηκε να ξεπεράσει ο “Greek Frea”, στρέφει το κέντρο της προσοχής στην κατάσταση που επικρατεί στις ΗΠΑ έπειτα από την εκλογή του Ντόναλτ Τραμπ.

“Είναι δύσκολο να διαβάσεις την ιστορία του Γιάννη Αντετοκούνμπο και να μην σκεφτείς την χώρα μας όπου ο εκλεγμένος Πρόεδρος στήριξε όλη την εκστρατεία του στο μίσος και τη βία απέναντι στις μειονότητες προσφύγων στις ΗΠΑ. Οι πανηγυρισμοί για τον θρίαμβο του Γιάννη ως παίκτη του μπάσκετ είναι πανηγυρισμοί που αφορούν ακόμα το ταξίδι και τη μάχη των ανθρώπων για το δικαίωμα τους να έχουν μία θέση στον πλανήτη.”

Και αν έπρεπε να κρατήσουμε μία φράση από το κείμενο τότε αυτή θα ήταν η παρακάτω: “Ο Γιάννης έχει μεγαλώσει και είναι έτοιμος να κατακτήσει τον κόσμο. Τώρα είναι σειρά μας να μεγαλώσουμε, και να σταθούμε στο πλάι των ανθρώπων που μοιράζονται την ίδια ιστορία με τον Γιάννη, αλλά δεν είχαν την ικανότητα να βάλουν τη μπάλα στο καλάθι.”

Πηγή:www.eurohoops.net
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης